Εργατικό κίνημα
8/12/21 - Απεργία στα ΕΛΤΑ Courier

8/12/21 - Απεργία στα ΕΛΤΑ Courier

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζόμενων στα ELTA Courier, με συγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής στο Ρουφ, μοτοπορεία στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκέντρωση στο Υπουργείο Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η μετατροπή της ενοικιαζόμενης εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο καθεστώς της ενοικίασης με συμβάσεις του ενός μήνα, είναι πολύ μεγάλο κομμάτι, ενώ σε πολλές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ συντριπτικό. Πολλοί δουλεύουν για πάνω από 10 χρόνια, αναγκασμένοι να ανανεώνουν κάθε μήνα νέα σύμβαση, για μισθούς ψίχουλα, χωρίς επιδόματα πτυχίου, παιδιών ή προϋπηρεσίας.

Με το πρόσχημα ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες -πράγμα αστείο μετά από 10 χρόνια σταθερής εργασίας στο ίδιο πόστο-, τσακίζουν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα για να πλουτίζουν οι εργολάβοι στις δουλεμπορικές εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συνάδελφοί τους, μόνιμοι των ΕΛΤΑ, για αλληλεγγύη. Αύριο θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά γραφεία των ELTA Courier στην Αγία Παρασκευή.