Εργατικό κίνημα
16/12: Όχι στον προϋπολογισμό του θανάτου και της καταστροφής

16/12, Αθήνα, Συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Φωτό από την κινητοποίηση των συνδικάτων σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησαν το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης με τα Σωματεία Εργαζόμενων του ΓΝΑ Γεννηματάς και του Άγιου Σάββα. Ακολουθούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΣΕΜΦΕ και του Παντείου, η ΟΣΜΕ, το ΜΕΤΑ και αριστερές οργανώσεις.

Έξω από τη Βουλή οι διαδηλωτές/τριες συναντήθηκαν με το ΠΑΜΕ, καθώς και με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία από διάφορους χώρους και φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονταν ήδη εκεί.

Οι δυνάμεις του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης, που το πρωί συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση από τα κάτω ενάντια στο νέο προϋπολογισμό (φωτορεπορτάζ εδώ https://tinyurl.com/jsk5f86u), δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και τη δολοφονική πολιτική της, απαιτώντας ταυτόχρονα από τις ηγεσίες των συνδικάτων την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.