Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
23/12: Κινητοποίηση ενάντια στις απελάσεις μεταναστών

23/12, Αθήνα, Κινητοποίηση ενάντια στις απελάσεις μεταναστών. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Οργισμένη και με παλμό ήταν η κινητοποίηση ενάντια στις απελάσεις που πραγματοποίησαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν με τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ, στην περιοχή της Ομόνοιας. 

"Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!" ήταν τον σύνθημα που ακούστηκε δεκάδες φορές στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις οδούς Σωκράτους, Μενάνδρου, Αναξαγόρα και Γερανίου.

"Είναι μια διαδήλωση που οργανώνουν εργάτες από το Μπαγκλαντές κι απαιτούν να σταματήσουν τώρα οι απελάσεις και να δοθούν χαρτιά για να μπορούν να δουλεύουν νόμιμα από την Αθήνα μέχρι τη Μανωλάδα" εξηγεί σε δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. 

"Η Ελληνική κυβέρνηση απέλασε 19 μπαγκλαντεσιανούς εργάτες. Είναι μια απαράδεκτη ρατσιστική κίνηση. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές και της Ελλάδας προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους εργάτες να έρθουν νόμιμα εδώ αλλά την ίδια στιγμή χιλιάδες εργάτες που μένουν εδώ θα απελαθούν. Εμείς λέμε ότι είναι όλοι καλοδεχούμενοι και όσοι είναι εδώ να πάρουν τώρα χαρτιά! Να σταματήσουν οι απελάσεις και να να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές. Οι εργάτες όλου του κόσμου πρέπει να είναι ενωμένοι και οι Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες είναι καλοδεχούμενοι!" συνεχίζει.

Διαβάστε σχετικά στο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης που κυκλοφορεί (https://ergatiki.gr/article.php?id=25307&issue=1503)

Δείτε φωτογραφίες εδώ.