Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
27/12: Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ : O EOΔY απολύει και κόβει τους μισθούς ηρώων της υγείας σε νοσοκομεία και στρατόπεδα προσφύγων

O EOΔY απολύει και κόβει τους μισθούς ηρώων της υγείας και της φροντίδας σε νοσοκομεία και στρατόπεδα προσφύγων

Στηρίζουμε την στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζόμενων στον ΕΟΔΥ, Τρίτη 28/12, 1μμ-4μμ, Συγκέντρωση στο Σχιστό και στα Διαβατά.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις ο ΕΟΔΥ σπρώχνει προς την πόρτα της ανεργίας 670 εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα στρατόπεδα προσφύγων και αυτά την ώρα που η πανδημία θερίζει αλλά και τα ναυάγια στέλνουν στον θάνατο πρόσφυγες. Στις 31 Δεκέμβρη, ο Αη Βασίλης Μητσοτάκης θα τους δώσει πρωτοχρονιάτικο δώρο την απόλυση τους!

Ανάμεσα στους 670, 240 έχουν θέσεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας δίνοντας μαζί με το υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό τη μάχη ενάντια στην πανδημία, ενώ άλλοι 350 περίπου έχουν θέσεις στα στρατόπεδα προσφύγων, προσφέροντας πρωτοβάθμιες ιατρικές και νοσηλευτικές αλλά και ψυχοκοινωνικές στην ενδοχώρα) αλλά και στα ΚΥΤ στα νησιά και τον Έβρος.

Πρόκειται για περικοπές που οδηγούν στο θάνατο. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ μειώνει στο μισό τους μισθούς των εργαζόμενων χριστουγεννιάτικα και υπόσχεται «μετάβαση» κάποιων σε άλλο πρόγραμμα των περιφερειεών, λες και οι ανάγκες στα νοσοκομεία και τα στρατόπεδα είναι ευκαιριακές και όχι μόνιμες.

Για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της που διαχειρίζονται δολοφονικά την πανδημία δεν μετράνε ούτε οι ζωές των προσφύγων, ούτε των άλλων ασθενών, ούτε των εργαζόμενων. Μετράνε μόνο οι μπίζνες των εργολάβων στα νοσοκομεία και στα στρατόπεδα όπου φτιάχνουν τείχη και βάζουν χιλιόμετρα συρματόπλεγμα, ακόμη και γύρω από παιδικές χαρές(!), μετράνε τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών που θυσαυρίζουν.

ΟΙ εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους απαιτούν:

Την άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μας και τη σταδιακή μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου καθώς γνωρίζουν πολύ καλά και στον ΕΟΔΥ και στο Υπουργείο Υγείας και στην κυβέρνηση ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο εντελώς εξουθενωμένο και αποδυναμωμένο από τα μνημόνια ΕΣΥ.

Τον σεβασμό και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Όχι άλλη τρομοκρατία, όχι παρακολούθηση μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι παρενοχλήσεις εργασιακού και όχι μόνο τύπου (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ). Άμεσα να γίνονται οι πληρωμές των δεδουλευμένων μας, υπερωριών, εξαιρέσιμων, τήρηση προβλεπόμενων ωραρίων.

Την αναγνώριση των μισθολογικών κλιμακίων/μεταπτυχιακών. Να δίνονται εκπαιδευτικές άδειες.

ΆΜΕΣΑ, έστω και στο 5’, παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού και των υλικοτεχνικών υποδομών.

Την ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΟΔΥ, με άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουμε και στο πρόγραμμα Philos II και στις KOMY

Τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ασφαλείς χώροι διαμονής για όλους. Άμεση επίλυση των συνθηκών που αφήνουν στις δομές φιλοξενίας πεινασμένους ανθρώπους, παιδιά χωρίς εκπαίδευση

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους συναδέλφους που ως συμβασιούχοι στήριξαν το νοσοκομειακό σύστημα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας καθώς και για τους συμβασιούχους των ΚΟΜΥ που σε αντίξοες συνθήκες με κρύο, ζέστη ή βροχή και χιόνι, διενεργούν ελέγχους.

Να επισκευαστούν και να δοθούν σε χρήση και για τις δομές φιλοξενίας και για τον συνολικό πληθυσμό τα ασθενοφόρα του προγράμματος που προφανώς σαπίζουν κάπου ενώ οι συνάδελφοι διασώστες/πληρώματα ασθενοφόρων στις δομές φιλοξενίας απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα (και δεν είναι οι μόνοι στους οποίους συμβαίνει αυτό)

Δυο χρόνια δεν ήταν αρκετά για να έχει προγραμματιστεί η συνέχιση;

50.000.000€ δεν ήταν αρκετά για να δουλεύουμε σαν άνθρωποι με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, φάρμακα, εκπαίδευση και για να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε;»

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΟΔΥ και απαιτούμε όχι μόνο να μην απολυθεί κανένας και καμία αλλά να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου αφού ξεκάθαρα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Λεφτά για τις προσλήψεις και τις μονιμοποιήσεις θα βρεθούν αρκεί να κόψουν τις δαπάνες για ραφάλ και φρεγάτες, τις δαπάνες για εξόντωση των προσφύγων σε στρατόπεδα θανάτου, τις δαπάνες για αστυνομικούς μέσα στα πανεπιστήμια.