Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
10/1: Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τις προκλητικές αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών

Η αποφυλάκιση του νεοναζί της Χρυσής Αυγής Μίχου είναι πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε αντιφασίστα .

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα 9 χρόνια απο τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Κυριακή 16/1, 1.30μμ, Πλ.Μερκούρη, Πετράλωνα

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Μίχου, του πρώην βουλευτή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένου και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, και για τις δολοφονικές επιθέσεις στον Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο και στην Πάρο, είναι σκέτη πρόσκληση.
Είναι μαχαιριά για τις οικογένειες των θυμάτων, του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις εκατοντάδες μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές που δέχτηκαν δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών της ΧΑ και απαίτησαν δικαιοσύνη.
Πολύ περισσότερο τώρα πού ο Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την αναίρεση της επονείδιστης απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε ο Πατέλης, ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια. .
Ο Μίχος για να ανασταλεί η ποινή του είχε επικαλεστεί τους ίδιους ακριβώς λόγους και ενώπιον του Α τριμελούς Εφετείου πού τον καταδίκασε τον Οκτώβρη του 2020. Τί άλλαξε τώρα και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο έκρινε αντίθετα;; Η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , με την άσκηση αναίρεσης κατά της προκλητικής απόφασης είναι η λύση για την απόδοση δικαιοσύνης .
Η καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη του 2020 δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεται με σταδιακή αποφυλάκιση πριν από την εκδίκαση της έφεσης. Με τέτοια μεθόδευση κινδυνεύουμε να βρεθούμε με τους περισσότερους χρυσαυγίτες έξω από τη φυλακή πριν την έναρξη της εκδίκασης της έφεσης.
Τέτοιες αποφάσεις, σε περίοδο που οι φασίστες επιχειρούν να ανασυνταχθούν, όπως έδειξαν οι επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ν.Ηράκλειο και την Παλιά Κοκκινιά, δίνουν σήματα ανοχής στους ναζί και τους ρατσιστές για τη συνέχιση των επιθέσεων.
Για την επίθεση στο Συνεργείο , το Τριμελές Εφετείο Αθηνών πού καταδίκασε το Μίχο , ως ηθικό αυτουργό στην επίθεση , με την 170/2021 απόφασή του , απέρριψε και τον ισχυρισμό του για αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ τώρα , μόλις λίγο καιρό αργότερα , κάποιοι άλλοι δικαστές τον αφήνουν ελεύθερο...
Απαιτούμε να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και από την ίδια την κυβέρνηση που εξακολουθεί να μην προωθεί στην Βουλή διάταξη για την άμεση αποζημίωση των θυμάτων ενώ με την ρατσιστική της πολιτική και την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση την Κυριακή 16 Γενάρη στις 12μεσ στη Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο τον Γενάρη του 2013.

Καμιά αποφυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής!

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή