Εργατικό κίνημα
13/1: Απεργιακή συγκέντρωση υγειονομικών στο Υπ. Υγείας

13/1, Απεργιακή συγκέντρωση υγειονομικών στο Υπ. Υγείας. Φωτό: Λένα Βερδέ

Έξω από το Υπουργείο Υγείας ενάντια στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι/ες νοσοκομείων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης της ΠΟΕΔΗΝ. Την κινητοποίηση καλούσαν με στάση εργασίας τα Σωματεία Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, το ΓΝΑ Γεννηματάς, το Αμαλία Φλέμινγκ και το Αττικό, ενώ στήριξαν με την παρουσία τους εργαζόμενοι/ες από άλλα νοσοκομεία (Παίδων Πεντέλης, Ερυθρός) καθώς και συμπαραστάτες/τριες από διάφορους χώρους.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση με απεργιακό χαρακτήρα είχε πάρει το Συντονιστικό Νοσοκομείων, συνδικαλιστές/ίστριες και εργαζόμενοι/ες από τα κάτω. Με συνθήματα απάντησαν οι συγκεντρωμένοι όταν εκείνη την ώρα έγινε γνωστή η αγωγή του Πλεύρη για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι/ες του Παίδων Πεντέλης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει το νοσοκομείο εκτός εφημεριών την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει.
Ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος του Συντονιστικού Νοσοκομείων, η Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ του Σωματείου στο ΓΝΑ Γεννηματάς, ο Δημήτρης Περίχαρος, προεδρεύων του Σωματείου στο Αμαλία Φλέμινγκ και ο Σπύρος Βασιλείου, πρόεδρος του Συλλόγου στον Άγιο Σάββα, πήραν το λόγο για να εκφράσουν την οργή των υγειονομικών, ενώ ο Κώστας Τουλγαρίδης, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κ. Σωτηρίου, μετέφερε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών καθώς και τη διάθεσή τους για κοινούς αγώνες Υγείας-Παιδείας.

Συγκεντρώσεις έγιναν από το πρωί στις πύλες και τα προαύλια σε μια σειρά νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.