Εκπαίδευση και νεολαία
3/1: Συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ

13/1, ΑΣΟΕΕ, Συγκέντρωση φοιτητών/τριών. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ για να διαδηλώσουν ενάντια στη χτεσινή εισβολή της αστυνομίας αλλά και για την απομάκρυνση του καθηγητή Δράκου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, τοκογλυφία και παιδεραστία.

Οι φοιτητές/ριες συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην οποία μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η κατάληψη της σχολής αύριο Παρασκευή 14/1 και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή.
Tην κινητοποίηση στήριξαν τα μέλη του ΣΕΚ στις Σχολές. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
"Η κυβέρνηση την ώρα που ανοίγει τα πανεπιστήμια χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία των φοιτητών και η διεξαγωγή της εξεταστικής είναι στην πλήρη αβεβαιότητα, επιχειρεί να καταπατήσει το άσυλο, να βάλει ΟΠΚΕ να κάνουν συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ και να κάνει πλάτες στους παιδεραστές και κακοποιητές φίλους της...
Το φοιτητικό κίνημα είναι η δύναμη που με τους αγώνες του μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν έχουν θέση στις σχολές μας ούτε τύποι σαν τον Δράκο ούτε η αστυνομία που τους κάνει πλάτες και τρομοκρατεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Δίνουμε τη συνέχεια ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης... Με μαζικές συνελεύσεις στις σχολές μας να οργανώσουμε την αντίσταση.

-Κάτω οι κυβέρνηση των δολοφόνων

-Έξω οι μπάτσοι και οι σεξιστές από τις σχολές μας

-Λεφτά για την παιδεία και την υγεία, όχι για την πανεπιστημιακή αστυνομία"

Δείτε φωτογραφίες εδώ.