Εκπαίδευση και νεολαία
13/1: Ανακοίνωση μαθητών Anticapitalista "Χαιρετίζουμε τις μαζικές μαθητικές καταλήψεις"

Χαιρετίζουμε τις μαζικές μαθητικές καταλήψεις!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα μαθητικών καταλήψεων με πάνω από 200 σχολεία κλειστά που πιάνουν το νήμα από το μαθητικό κίνημα που ξεδιπλώθηκε το περσινό φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε την επιλογή να ανοίξει τα σχολεία με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι εγκληματική η επιλογή να πρέπει να νοσήσει το 50% + 1 σε μία τάξη για να κλείσει τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι οι αγώνες μας με καταλήψεις και διαδηλώσεις, κάνοντας τα σχολεία μας κέντρα αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση της καταστροφής. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να νικάμε σε συντονισμό με όλες τις καταλήψεις, κλιμάκωση των αγώνων και σύνδεση με τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει την επίθεση των περικοπών για να τσακίσει τη δημόσια παιδεία. Η ΕΒΕ που άφησε εκτός σχολής 35.000 μαθητές πέρσι παραμένει και εμείς επιμένουμε στον αγώνα για να ανατραπεί.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Κλείνουμε τα σχολεία μας και συμμετέχουμε στην αυριανή μαθητική διαδήλωση 12μμ στο υπουργείο παιδείας.

-Λεφτά για την παιδεία και την υγεία

-Μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη

-Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών

-Δωρεάν rapid και pcr τεστ

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

μαθητές/τριες anticapitalista