Εργατικό κίνημα
14/1: Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης

14/1: Συγκέντρωση στο προαύλιο του Παίδων Πεντέλης. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Σε νέα συγκέντρωση στο προαύλιο προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Παίδων Παντέλης. Η κινητοποίηση έγινε ως απάντηση στη χτεσινή προκλητική ενέργεια του Πλεύρη να βγάλει με αγωγή του παράνομη την 24ωρη απεργία τους που είχε ως αίτημα να μην τεθεί το νοσοκομείο εκτός συστήματος εφημεριών.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκαν δεκάδες συμπαραστάτες/τριες -συναδέλφοι/ισσές τους από άλλα νοσοκομεία όπως το Αμαλία Φλέμινγκ, το ΓΟΝΚ, το Θριάσιο και το ΓΝΑ Γεννηματάς, συνδικαλιστές/τριες από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ, αγωνιστές/τριες από δημοτικά σχήματα όπως το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και το Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Όλοι και όλες κατήγγειλαν ξανά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το νοσοκομείο αποκλειστικά σε εμβολιαστό κέντρο για ένα μήνα με αναστολή των εφημεριών του, γεγονός που σημαίνει κλείσιμο του ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας και ενώ άνοιξαν τα σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι να μένει ακάλυπτη υγειονομικά μια τεράστια περιοχή της πρωτεύουσας και -λόγω της Αττικής Οδού- και η Εύβοια και η Στερεά τις οποίες εξυπηρετεί.
Η αρχική πρόθεση του Υπουργείου ήταν να αναστείλει όλες τις εφημερίες, τόσο τις καθημερινές πρωινές όσο και τις τρεις 24ωρες (δύο την εβδομάδα και μία κάθε δεύτερη Κυριακή), που πραγματοποιεί το νοσοκομείο. Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις αναγκάστηκε να πει ότι η απόφασή του αφορά μόνο στις τρεις 24ωρες, ωστόσο, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι/ες, και αυτές είναι ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη των πολιτών. Ενώ προειδοποιούν πως η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο συνολικότερο κυβερνητικό σχέδιο για κλείσιμο του νοσοκομείου.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, η οποία όχι μόνο είπε ψευδώς πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά κατηγόρησε και από πάνω τους εργαζόμενους ότι παραπληροφορούν όταν λένε ότι το νοσοκομείο πάει για κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν τον αγώνα, συζητώντας ότι θα ετοιμαστούν κανονικά για την εφημερία αυτής της Κυριακής και θα διεκδικήσουν να λειτουργήσει (παρά το γεγονός ότι το σύστημα του Υπουργείου τούς έχει κλείσει 500 ραντεβού για εμβολιασμό) και ότι θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση στο προαύλιο τη Δευτέρα.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.