Περιβάλλον
Νέα Ιωνία: Χώροι πράσινου και άθλησης στο οικόπεδο της πρώην ALTEC!

20/2, Αλσούπολη, Νέα Ιωνία. Φωτό: 902.gr

Ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση, μέσω τραπεζικού δανεισμού, του οικοπέδου της πρώην ALTEC στην Αλσούπολη (ώστε στον χώρο εκεί να μεταφερθεί η διεύθυνση περιβάλλοντος και τα απορριμματοφόρα του δήμου) αγωνίζονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Δράση στον χώρο της πρώην ALTEC πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φλεβάρη, ενώ στις 9 Φλεβάρη είχε γίνει κινητοποίηση στο δημαρχείο.

Η δημοτική κίνηση «Εκτός Σχεδίου» σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Ο αγώνας για την μη μεταφορά του αμαξοστασίου του Δήμου στο οικόπεδο της πρώην ALTEC πρέπει να γίνει αγώνας όλων των κατοίκων για διεκδίκηση απαλλοτρίωσης αυτού και άλλων χώρων (όπως πχ το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό) για την κάλυψη των αναγκών μας.

• Για να απαλλοτριωθούν χώροι, με κρατική χρηματοδότηση, για της ανάγκες μας και να μην δίνεται το χρήμα από την φορολογία όλων μας για την χρηματοδότηση ιδιωτικών έργων ή έργων της Μητρόπολης.

• Για να φτιαχτούν επιτέλους σύγχρονα σχολεία και να σταματήσουν να υπάρχουν παιδιά που στεγάζονται σε προκάτ στα προαύλια των σχολείων.

• Για να φτιαχτούν αθλητικές εγκαταστάσεις, ελεύθερα προσβάσιμες σε όλους για την ενίσχυση του μαζικού – λαϊκού αθλητισμού.

• Για να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι αναψυχής και συνεύρεσης των κατοίκων, που τόσο μας λείπουνε στον Δήμο μας.

• Μετεγκατάσταση του γκαράζ σε χώρο εκτός αστικού ιστού και περιοχής κατοικίας, είτε στα όρια του δήμου Νέας Ιωνίας είτε εγγύς αυτού, όπου δεν θα υπάρχουν ασύμβατες χρήσεις γης μεταξύ τους τηρώντας παράλληλα τους περιβαλλοντικούς όρους.»