Γράμματα και σχόλια
Γκράβα: Οι ζωές των παιδιών μετράνε

23/2, Γκράβα. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Mαζική συγκέντρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας την Τετάρτη 23/2, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα μετά τον τραγικό θάνατο του 4χρονου παιδιού από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απείχαν από την πρώτη διδακτική ώρα και παρέμειναν για αρκετή ώρα στην οδό Ταϋγέτου, με αυτοσχέδια πλακάτ και σύνθημα «οι ζωές των παιδιών μετράνε».

Κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο που έχασε τη ζωή του το 4χρονο παιδί και απαίτησαν μέτρα ασφαλείας: Να τοποθετηθούν φωτεινά σήματα που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση μαθητών, να τοποθετηθεί επιπλέον φωτεινός σηματοδότης, να ενισχυθεί ο φωτισμός στην οδό Ταϋγέτου, να είναι ορατή η διαγράμμιση του δρόμου, να τοποθετηθούν κολωνάκια για να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, να αφαιρεθούν τα εμπόδια από τα πεζοδρόμια και να γίνει διαπλάτυνσή τους. 

Όπως κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί και γονείς παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και γνωστό, καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει εκ μέρους του Δήμου Αθήνας και του Μπακογιάννη για να αλλάξει η κατάσταση - "μολις χθες ήρθαν και φρεσκάρανε κάποιες διαβάσεις και όχι όλες" όπως χαρακτηριστικά είπε μια εκπαιδευτικός. 

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το Α.Τ. Πατησίων είναι δύο στενά παρακάτω από την Γκράβα και η συγκέντρωση ήταν γνωστή, δεν υπήρχε έστω και ένας τροχονόμος για να σταματήσει την κίνηση για να προφυλάξει τους συγκεντρωμένους και τα παιδιά από τα αυτοκίνητα που συνέχιζαν να περνάνε από την οδό Ταϋγέτου.