Εργατικό κίνημα
Άγιος Σάββας - Γεννηματάς: Μεγάλη νίκη των δυνάμεων του Συντονιστικού των Νοσοκομείων

Με μεγάλες νικες για τα αριστερα μαχητικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν χθές οι εκλογές στα σωματεία των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία Αγιος Σάββας και Γεννηματας. Παρά την τεράστια προσπάθεια των δυνάμεων της Δεξιάς, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κατάφεραν να ειναι οι νικητές των εκλογών.

Στον Άγιο Σάββα η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία παραμένει πρωτη δύναμη αυξάνοντας τις ψήφους της, παρα τη λυσσασμένη προσπαθεια της διοίκησης (που προσπαθησε να απολύσει τον Καταραχιά) με Δουρειο Ιππο το κοινο κατέβασμα ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ και την στηριξη των περισσοτερων διευθυντών κλινικών να κερδίσουν το σωματείο.

Στο Γεννηματάς, το νοσοκομείο της Παγώνη, για πρώτη φορά μετα το 1984, βγαίνει δευτερη δυναμη μια αριστερή παραταξη, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή διπλασιάζοντας τις ψήφους της, εκτοπίζοντας την ΠΑΣΚΕ απο την δευτερη θέση.

Οι εργαζόμενοι και στα δυο νοσοκομεία, επιβεβαίωσαν τη θέληση τους να παραμείνουν τα σωματεία τους πρωτοπόρα στον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για να μην περάσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων, για να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι που ειναι σε αναστολή, για να μην αφήσουν να ιδιωτικοποιηθεί το ΕΣΥ.

Επιβεβαίωσαν ότι η δύναμη να τσακίσουμε την κυβέρνηση του πολέμου, του θανάτου και της ακρίβειας βρίσκεται μέσα στους χωρους δουλειάς και ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.

Τα δυο χρόνια μαχών ενάντια στην εγκληματική διαχέιρηση της πανδημίας απο τη ΝΔ και ο καθοριστικός ρόλος των δυνάμεων του Συντονιστικού των Νοσοκομείων σε αυτές τις μάχες, εχουν παίξει τεράστιο ρόλο να μετατρέψουμε την ήττα της δεξιάς στις εκλογές των σωματείων και το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε αγωνες για να ξηλώσουμε συνολικά τη ΝΔ.

Τίς ίδιες νικηφόρες μάχες έχουμε να δώσουμε τις επόμενες ημέρες στην Υγεία. Στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, στο Ιπποκράτειο θεσσαλονίκης, στο Αγία Ολγα, στο Αγλαία Κυριακού, στο Ελενα Βενιζέλου.

 

Στον Αγιο Σάββα τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

Ψήφισαν 627

Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία 251 ψηφους και 4 έδρες (το 2020, 233 και 4 έδρες),

ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ 239 ψηφους και 3 έδρες (το 2020, 211 και 3 έδρες),

ΚΚΕ 112 ψηφους και 2 έδρες (το 2020, 98 και 2 έδρες)

 

Στο Γεννηματάς τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

Ψήφισαν: 1316/ Άκυρα/ λευκά: 53

ΔAKE, 522 - 6 έδρες (5)

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, 230 - 3 έδρες (2)

NEA ΠOPEIA ΠAΣKE, 182 - 2 έδρες (3)

OPAMA – ΣYPIZA, 112 - 1 έδρα (1)

ΣYNAΔEΛΦOI ΣTA AΛHΘEIA, 95 - 1 έδρα (1)

ΕΣΑΚ ΠΑΜΕ 82 - 0 έδρες (1)

Ταξική Πορεία, 37 - 0 έδρες (0)

*Σε παρένθεση οι εδρες του 2019