Η Άποψή μας
Eνισχύστε την Εργατική Αλληλεγγύη

Ξεκινάμε την οικονομική εξόρμηση της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη με στόχο 50.000 ευρώ. 

Για να δυναμώσουμε τις απεργίες και τις μάχες του εργατικού κινήματος και να τελειώσουμε με την θανατερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σπάει τα τραγικά ρεκόρ με γοργούς ρυθμούς. Ο πληθωρισμός τρέχει με τον μεγαλύτερο ρυθμό, την ώρα που ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης απελευθερώνουν τις αγορές και ανάβουν το πράσινο φως για την μεγαλύτερη κερδοσκοπία των πλούσιων φίλων τους.

Για να τσακίσουμε την κυβέρνηση που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και στα κολαστήρια στρατόπεδα φυλακές, για να τελειώνουμε με τον σεξισμό και τις διακρίσεις. Για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές μας. 

Η πάλη για να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση είναι αγώνας αντικαπιταλιστικός για να ανοίξουμε την προοπτική του ελέγχου της κοινωνίας από αυτούς που παράγουν τον πλούτο, τους εργάτες και τις εργάτριες.

Ενισχύστε την Εργατική Αλληλεγγύη για την νίκη των αγώνων μας.


Στην αρχή είχα όλων των ειδών τις αμφιβολίες, όχι μόνο για το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, αλλά κυρίως για αυτή την «περίεργη» εφημερίδα που ονομάζεται ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. 

Ταυτόχρονα όμως μου κίνησε το ενδιαφέρον, κι έτσι μίλησα με τους άντρες και τις γυναίκες που πουλάνε αυτή την εφημερίδα στους δρόμους. Πέρασα πολλές ώρες να μιλώ μαζί τους. Έτσι συνειδητοποίησα ότι όλες οι αμφιβολίες μου, ήταν στην πραγματικότητα απλές προκαταλήψεις. Όπως συμβαίνει με πολύ κόσμο που δεν εμπιστεύεται την «παραδοσιακή» πολιτική πλέον και είναι καχύποπτος στην αρχή. 

Άρχισα να διαβάζω την εφημερίδα συστηματικά και να γνωρίζω περισσότερο το ΣΕΚ. Το συμπέρασμα είναι πως αυτή η εφημερίδα μιλάει για όλα όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μετράνε. Και ταυτόχρονα, το ΣΕΚ και η ΚΕΕΡΦΑ κάνουν όλα όσα τα παραδοσιακά κόμματα του κοινοβουλίου ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.

Το ΣΕΚ, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και η ΚΕΕΡΦΑ είναι τα πιο σημαντικά ελληνικά κινήματα που έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και εκτός κοινοβουλίου. Είναι τα μόνα κινήματα που στηρίζουν χωρίς όρους ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες.

Τόσοι πολλοί καταπληκτικοί πολίτες που δουλεύουν για αυτή την εφημερίδα, χωρίς χορηγούς και χρηματοδοτήσεις, για να στηρίξουν τους αγώνες των ντόπιων εργατών αλλά και όλων των προσφύγων.

Σας καλώ όλους και όλες να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να τελειώνουμε με τη φρίκη της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη. Συστρατευθείτε μαζί μου, απέναντι στα ψέματα αυτής της κυβέρνησης σε σχέση με τα βάρβαρα pushbacks προσφύγων που οργανώνει. Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου, απέναντι σε όλα της τα ψέματα.

Ενισχύστε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο,
Ingeborg Beugel

Είμαι νοσηλεύτρια στη βραχεία παθολογική του Γεννηματά, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είναι κλινική covid. Στο δεύτερο έτος μου στη δουλειά διάβασα πρώτη φορά την Εργατική Αλληλεγγύη. Και είδα ότι αυτά που έγραφε ήταν βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κόσμος και που όμως δεν τα άκουγες ποτέ στα κανάλια και στο ραδιόφωνο. Έτσι, ξεκίνησα να τη διαβάζω συστηματικά. Και παρ’όλο που δεν είχα ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά παλιότερα, έβλεπα ότι αυτά που γράφει είναι αυτά που νιώθω κι εγώ. Ότι συμφωνούσα απόλυτα. 

Το ότι περισσότεροι συνάδελφοι διαβάζουν πλέον την εφημερίδα, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να φέρει περισσότερους και στους αγώνες, όπως έκανε και με εμένα!

Είναι λοιπόν μια απαραίτητη φωνή για να ενημερωνόμαστε, να έχουμε όπλα απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης, στο ρατσισμό, την απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι χρήσιμη γιατί δίνει την εικόνα τόσων πολλών και όμορφων αγώνων που δίνει ο κόσμος. Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει να την ενισχύσουμε όλοι και όλες και να τη διαβάζουμε συστηματικά!

Μαρία Μπακούση, 
νοσηλεύτρια Νοσοκομείο Γεννηματά

Η εφημερίδα που καταφθάνει στο χώρο μας από νέους μαχητές κάθε Τετάρτη. Η έκδοση του φύλλου έχει κατά τη γνώμη μου, πέρα από την ενημέρωση για κάθε κίνημα που διεκδικεί μια διαφορετική κοινωνία, σαν απώτερο σκοπό την δημιουργία συσπειρώσεων για την εξυπηρέτηση μιας νέας πολιτικής θεώρησης. Διαφορετικές κοινωνικές ομάδες έρχονται σε επαφή, και με την συμβολή των σωματείων βάσης οργανώνονται κινήματα διεκδίκησης παράλληλα σε εργασιακό και σε πολιτικό επίπεδο. 

Η απήχηση της Εργατικής Αλληλεγγύης φαίνεται ξεκάθαρα και από την ενόχληση που προκαλεί στις εξουσίες. Μέσα από την εβδομαδιαία παρουσία της μπορούμε να γνωρίζουμε τις νέες ελπιδοφόρες αλλαγές που συμβαίνουν εντός και εκτός Ελλάδος, να συνειδητοποιούμε την κοινή μας ανάγκη να διεκδικήσουμε ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον, έχοντας καθαρή ταξική συνείδηση. 

Αγγελική Γεωργούλη,
μέλος Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος. Επηρεάζει και επηρεάζεται από αυτό. Είναι το κύριο μέσο κάποιος να γνωρίσει και να καταλάβει τις ιδέες της επαναστατικής Αριστεράς και πώς οργανώνεται η αντίσταση του εργατικού κινήματος.

Διαβάζοντας την «Εργατική Αλληλεγγύη» αντιλαμβάνεσαι ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης είναι απέναντι στο φασισμό, στο ρατσισμό, στην έμφυλη βία, στον πόλεμο και πάντα δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επιβεβαιώνει τον «τίτλο» που φέρει διαχρονικά, αναδεικνύοντας και οργανώνοντας τους αγώνες  σε όλους τους χώρους εργασίας με τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους εργαζόμενους. Αξίζει να αναφέρουμε, πως η «Εργατική Αλληλεγγύη» για να διατηρήσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της, έχει αποφασίσει να μην έχει χορηγούς και να μη διαθέτει χώρο για διαφημίσεις. 

Η κινητήρια δύναμή της είναι αποκλειστικά η οικονομική ενίσχυση των αναγνωστών και των υποστηρικτών της, που στις μέρες μας είναι ακόμα πιο απαραίτητη, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην ελεύθερη δημοσιογραφία. Αξίζει την ενίσχυσή μας!

Τάσος Μοσχονάς,
εργαζόμενος στην Ιδιωτική Υγεία

Από την πρώτη στιγμή που μας κήρυξε τον πόλεμο η ENERGEAN στα Πετρέλαια Καβάλας, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη στάθηκε δίπλα μας με έναν αξιοσέβαστο ανιδιοτελή τρόπο. 

Θέλησε να κάνει γνωστό τον αγώνα μας στους πολίτες όλης της χώρας και βοήθησε να ακουστούν τα επιχειρήματα του σωματείου μας ενάντια στον φραγμό που μας έβαλαν τα συστημικά ΜΜΕ. Στάθηκε δίπλα μας και κάλυψε όλες τις εκφάνσεις των μαχών που δίναμε, από την εισβολή των ΜΑΤ και τις συλλήψεις μας μέχρι τις κινητοποιήσεις μας με έναν συγκινητικό τρόπο. Απέδειξε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιες φωνές για να βοηθούν τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους. Για να υπάρχουν, χρειάζεται να τις στηρίξουμε όλοι και όλες.

Μανώλης Κελαϊδάκης,
πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Kavala Oil

Υπάρχουν εφημερίδες που στέκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης, μια από αυτές είναι και η Εργατική Αλληλεγγύη, μια εφημερίδα που κάνει τίμιο αγώνα μαζί με όλους τους εργαζομένους, συμμετέχει σε κάθε κινητοποίηση που γίνεται από κάθε συνδικάτο και αναδεικνύει τα προβλήματα από κάθε χώρο δουλειάς. 

Έτσι και στον δικό μας αγώνα που δίνουμε εδώ και 30 μήνες για να κρατήσουμε την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, η Εργατική Αλληλεγγύη έχει σταθεί δίπλα μας σε κάθε κινητοποίηση που έχει γίνει, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από εργαζόμενους καταδεικνύει το άγχος και την αβεβαιότητα που προκαλούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην εργατική τάξη. Γι΄αυτό πρέπει να συνεχίσει να τυπώνεται, τέτοιες φωνές δεν πρέπει μόνο να υπάρχουν αλλά και να δυναμώνουν, επιβάλλεται να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για να ανατραπεί το σύστημα.

Νίκος Ρήννας, 
ΛΑΡΚΟ - Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας