Ιδέες
Τα βιβλία είναι όπλα

62 βιβλία αγοράστηκαν από τον κόσμο που επισκέφτηκε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στο πετυχημένο ολοήμερο παζάρι που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Η κίνηση στη Φειδίου 14 -και η πολιτική συζήτηση- ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και κράτησε μέχρι τις 7μμ. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, πρώτες σε προτιμήσεις ήταν οι δυο εκδόσεις του ΜΒ που μόλις κυκλοφόρησαν – «Μαρξισμός, Πολιτική και Ψυχική Δυσφορία» του Iain Ferguson και  «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία» του Λέανδρου Μπόλαρη. Αλλά οι αγορές απλώνονταν σε βιβλία για την Ρωσία του Στάλιν («Πώς χάθηκε η Ρώσικη Επανάσταση» και «Κρατικός Καπιταλισμός»), την οικονομική κρίση («Καπιταλισμός Ζόμπι»), την ιστορία του εργατικού κινήματος και της αριστεράς στην Ελλάδα («ΣΕΚΕ» του Λέανδρου Μπόλαρης, «Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση» του Παντελή Πουλιόπουλου), την τρίτομη βιογραφία του Λένιν από τον Τόνι Κλιφ, τον «Μαρξισμό του Τρότσκι» κ.ά.

Για τη συνέχεια το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο προγραμματίζει το Μάη μια σειρά εκδηλώσεων σε σχολές και νοσοκομεία με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Iain Ferguson για την ψυχική υγεία στον καπιταλισμό.

 

Θα τα βρείτε στο

Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Φειδίου 14 πίσω από Τιτάνια-ΡΕΞ
τηλ. 2105247584