Το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί τις απαγωγές μεταναστών!

«Το βούλευμα 517/2010 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών θέτει την υπόθεση της αρπαγής των Πακιστανών στο αρχείο, με σκεπτικό κρίσης που προσβάλει τον κοινό νου αλλά και το Δίκαιο», δήλωσε ο Φ. Ραγκούσης δικηγόρος της Πακιστανικής Κοινότητας. «Δεν μας διαφεύγει ότι πολλοί από τους τότε εμπλεκόμενους όχι μόνο παρέμειναν στο απυρόβλητο αλλά προήχθησαν και στελεχώνουν σήμερα την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ούτε και το γεγονός ότι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και την ασφάλεια έφυγαν και υπηρετούν τώρα στην ΕΥΠ και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή στραγγαλισμό με το κάλυμμα της δικαστικής τηβέννου. Καμιά δικαστική ενέργεια περαιτέρω δεν πρόκειται να κάνουμε μετά από την εξέλιξη αυτή . Επειδή έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στη δικαιοσύνη, θεωρούμε ότι θα αποτύχει και γι´ αυτό θα ζητήσουμε, όπως και παλαιότερα, Εξεταστική Επιτροπή από τη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση σαν αντιπολίτευση 4 χρόνια την αρπαγή των Πακιστανών να την έχει σημαία, και τώρα να κωφεύει στην απαξία της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που εκδηλώνεται με το βούλευμα αυτό».

Κουκούλωμα

«Δεν υπάρχει για εμάς καμία αμφιβολία», δήλωσε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας. «Οι απαχθέντες είναι εδώ. Εμείς οργανώσαμε λαϊκό δικαστήριο όπου μαζεύτηκαν 2.000 Πακιστανοί και αποδείχτηκε τί έγινε. Ανοιχτά οι μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Πρεσβεία προσπάθησαν να δωροδοκήσουν αυτούς τους ανθρώπους στη Σοφοκλέους και Μενάνδρου για να μην μιλήσουν και να κουκουλωθεί η υπόθεση. Στον αγώνα που κάναμε μας στήριξε η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, κάθε σοβαρός Έλληνας αποδέχτηκε ότι γίνανε οι απαγωγές. Τέσσερα χρόνια συνέχεια το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι έχουν γίνει οι απαγωγές. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε και ζητάμε να φτιαχτεί μία επιτροπή στη Βουλή που να αποδείξει ότι υπάρχει δικαιοσύνη».

«Ημουν και εγώ ένας από τους απαχθέντες», δήλωσε ο Ραφάκατ Ράτζα. «Οσοι καταγγείλαμε τις απαγωγές κυνηγηθήκαμε. Εμείς που απαχθήκαμε δεν σταμάτησαν να μας καταδιώκουν ακόμη και εκεί που ζητούσαμε δουλειά ενώ 300 μπήκαμε στη μαύρη λίστα και χάσαμε διαβατήρια. Έγιναν προσπάθειες δωροδοκίας για να στραφούμε ενάντια στον Τζαβέντ Ασλάμ από τη πρεσβεία μας και τώρα μας λένε ότι δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει».

«Αυτή η απόφαση είναι πρόκληση», είπε ο Γ. Σηφακάκης από την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. «Οι απαγωγές γίνανε την περίοδο της ΝΔ στα πλαίσια της συνεργασίας της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και τις εξορμήσεις τότε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Μ. Ανατολή. Σήμερα η απόφαση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει ότι η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζεται, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Σε αυτό τον αγώνα φαίνεται ότι ο κύριος Χρυσοχοϊδης έχει ανάγκη τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ τον κ. Κοραντή και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και συναίνεσης που αναζητά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για τα οικονομικά μέτρα και για την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Γι αυτό είναι προκλητική αυτή η απόφαση και από αυτή την άποψη όλο το αντιπολεμικό κίνημα που βγήκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί την Πακιστανική Κοινότητα και τον πρόεδρό της, είμαστε ξανά εδώ, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να ξανανοίξει ο φάκελος να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο των απαγωγών».

«Λέμε με τον πιο καθαρό τρόπο κάτω τα χέρια από την Πακιστανική Κοινότητα και θα δώσουμε δυναμική απάντηση κλιμακώνοντας τους αγώνες του αντιρατσιστικού κινήματος στην εργατική πρωτομαγιά με τη μεγάλη διαδήλωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών που απαιτεί νομιμοποίηση, να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις και θα έχει αιχμή την απαίτηση να χυθεί άπλετο φως για τις απαγωγές των Πακιστανών», δήλωσε ο Π. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ.