Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικάζουν την Ίγκεμποργκ!

16/1/22, H Ingeborg Beugel στη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά δικάζεται την 1η Ιούνη η δημοσιογράφος ّIngeborg Beugel, που κατηγορείται επειδή... φιλοξένησε στο σπίτι της Αφγανό πρόσφυγα! 

Η δίωξη είχε ξεκινήσει πριν την διαβόητη συνέντευξη Τύπου στην οποία η δημοσιογράφος έτριψε στη μούρη του Μητσοτάκη τα ψέματά του για τα εγκλήματα των ελληνικών αρχών στα σύνορα. Το αίτημα για χορήγηση ασύλου του πρόσφυγα που η I. Beugel φιλοξενούσε είχε τότε λάβει απορριπτική απάντηση, αλλά η διαδικασία κατά της απόρριψης είχε ξεκινήσει. Αργότερα ο πρόσφυγας πήρε άσυλο.

Πρόκειται για δίωξη που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση της ΝΔ σε πρόσφυγες/ισσες και κίνημα αλληλεγγύης.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στις 9πμ στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά, και τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Πρόσφυγες απειλούνται με μαζικές εξώσεις μετα το κλείσιμο του Ελαιώνα και τον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αντι οι αρχές να επιβραβεύουν πρακτικές αλληλεγγύης τις ποινικοποιούν χωρίς ηθικούς φραγμούς... Απαιτούμε την αθώωση της Ingeborg Beugel καθώς και να σταματήσουν όλες οι διώξεις αλληλέγγυων για την στήριξη των προσφύγων στα νησιά και την ενδοχώρα».