Εκπαίδευση και νεολαία
Κάτω τα χέρια από τα ΑΕΙ: Συγκέντρωση φοιτητών/τριών στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ 10/6

10/6, Κινητοποιήσεις στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Φωτό: Δημήτρης Δασκαλάκης

Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 10/6 στις πύλες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ για να διαδηλώσουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τον νέο Νόμο Πλαίσιο της Κεραμέως. Μαζί τους και τα σωματεία των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια αλλά και συμπαραστάτες από άλλους κλάδους. Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού (ΟΔΠΤΕ) κήρυξε στάση εργασίας για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο ΑΠΘ και στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. 

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν οι διαρροές και οι υπουργικές δηλώσεις το προηγούμενο διάστημα, ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα ξεκίναγαν οι πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ωστόσο ο υπουργός Προ. Πο Θεοδωρικάκος ήδη από το προηγούμενο βράδυ αναγκάστηκε να δώσει μια ακόμα αναβολή στο μέτρο γιατί… «ο Ιούνιος δεν είναι μήνας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, αφού οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις…». Στην πραγματικότητα γιατί η κυβέρνηση έχει καταλήξει απομονωμένη, αφού το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζόμενων μέχρι καθηγητές, συγκλήτους και πρυτάνεις, αντιδρούν στις κυβερνητικές επιθέσεις εις βάρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

«Δεν θα αφήσουμε τον Θεοδωρικάκο να φέρει τις ΟΠΠΙ για να κρατάνε τις πόρτες ανοιχτές στους μάνατζερ και τους ιδιώτες που ονειρεύεται η Κεραμέως και κλειστές για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Στις ιδιωτικοποιήσεις, τα κλεισίματα, τις συγχωνεύσεις και την τρομοκρατίας απαντάμε με συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις» υπογραμμίζει το ΣΕΚ στις Σχολές.

«Μαζί με τα ΔΕΠ που καταδικάζουν το νομοσχέδιο, μαζί με όλο το διδακτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια μπορούμε να στείλουμε τις ΟΠΠΙ, το Νόμο-Πλαίσιο και την ίδια την κυβέρνηση στα σκουπίδια. Όλοι και όλες μαζί κλιμακώνουμε ενάντια στις επιθέσεις» συνεχίζει.