Γράμματα και σχόλια
Να αποφυλακιστεί ο Γ. Μιχαηλίδης

Πορεία για τα αιτήματα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη. Φωτό: Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή

Από τις 23 Μάη βρίσκεται σε απεργία πείνας ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης διεκδικώντας την αποφυλάκιση που δικαιούται καθώς πληρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας σε πλήρη απομόνωση και χωρίς να επιτρέπεται ακόμη και στην προσωπική ιατρό του να τον εξετάσει. 

Την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας απαιτεί μεταξύ άλλων η ΕΙΝΑΠ η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Θεωρούμε ότι οι ευνοϊκές διατάξεις του νόμου θα πρέπει να εφαρμόζονται για όλους τους κρατούμενους. Καλούμε την Πολιτεία και όλες τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν ώστε να εφαρμοστούν οι εν λόγω διατάξεις προτού επέλθει σοβαρή βλάβη της υγείας του”. 

Δεκάδες είναι και οι νομικοί και δικηγόροι που υπογράφουν κείμενο “απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους που δεν ικανοποιεί το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για υφ' όρον απόλυση και αμφισβητεί την ίδια τη ζωή ως μέγιστο αγαθό του νομικού μας πολιτισμού”. 

Για τις 25/7 ορίστηκε τελικά το συμβούλιο που θα αποφασίσει για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας, ημέρα που θα συμπληρώνει την 65η ημέρα απεργίας πείνας.