Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
17/7 - Ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών στην Πλατεία Αττικής κατά μετανάστη εργάτη γης

19/7/22, Μοχάμεντ Σιράζ. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ

Ο Μοχάμεντ Σιράζ, μετανάστης εργάτης γης, 23 ετών, την Κυριακή 17 Ιούλη τα χαράματα δέχτηκε άγρια επίθεση οργανωμένης ομάδας φασιστοειδών.

Απο το 2019 που βρίσκεται στην Ελλάδα δούλεψε στην Σκάλα Λακωνίας και στο Αργος, στα πορτοκάλια. Οταν ήρθε στην Αθήνα τον Μάρτιο για να επισκεφθεί τον αδελφό του που διαμένει κοντά στην Πλατεία Αττικής, συνελήφθη σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ και κρατήθηκε μέχρι τις 15 Ιουλίου. Μετα την απελευθέρωσή του ήρθε ξανά να επισκεφθεί τον αδελφό του.

Πήγε στην Πλατεία Αττικής αργά το Σάββατο 16 Ιούλη με ένα φίλο του, ο οποίος έφυγε στις 2πμ για να πάει σπίτι του. Λίγα λεπτά μετά, το πλησίασε μια ομάδα 6-7 ατόμων, κοντοκουρεμένοι, η οποία τον περικύκλωσε. Τον πλησίασαν τρείς, ό ένας στάθηκε πίσω του και οι δύο πήγαν μπροστά και ρωτούσαν “από πού είσαι;”. Απάντησε “μουσουλμάνος Πακιστάν”.

Σε δευτερόλεπτα, η ομάδα όρμηξε επάνω του για να τον λιντσάρει. Πρώτα δέχτηκε μια γερή γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από ένα άτομο. Αμέσως μετά από μπροστά τον χτύπησε ένας με σιδηρογροθιά στο σημείο επάνω από το δεξί μάτι. Συνέχισαν να τον γρονθοκοπούν ασταμάτητα. Το έριξαν κάτω και συνέχισαν να τον κλωτσάνε προκαλώντας του τραυματισμό στο ώμο και στο γόνατο.

Παρέμεινε μερικά λεπτά στο έδαφος και μετά σοκαρισμένος και αποπροσανατολισμένος έφτασε στο σταθμό Λαρίσης όπου υπάλληλος του ΟΣΕ τον βοήθησε να επικοινωνήσει με τον αδελφό του. Αυτός τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του έκαναν πολλά ράμματα στο κεφάλι.

Οι φασίστες του Κασιδιάρη τις τελευταίες μέρες βρωμίζουν τος δρόμους γύρω από την πλατεία Αττικής. Η επίθεση αυτή αποτελεί επιστροφή στα μέρη που διεκδίκησαν να ελέγξουν με οργανωμένες περιπολίες ταγμάτων εφόδου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η περιοχή βρίσκεται σε εγκατάλειψη από τον Δήμο της Αθήνας, όπως και όλες οι φτωχογειτονιές της πόλης.

Η πολιτική της κυβέρνησης, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τα pushbacks στα σύνορα, την εκκένωση του Ελαιώνα και το πέταγμα στους δρόμους 850 προσφύγων, έχει ανοίξει την όρεξη στα φασιστοειδή να βγάλουν ξανά ομάδες κρούσης - τάγματα εφόδου.

Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών θυμάτων για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, την τοποθέτηση βόμβας σε τζαμί στα Πατήσια, τον πυροβολισμό στη Γ' Σεπτεμβρίου, την επίθεση με σιδηρογροθιά στα Πετράλωνα, το μαχαίρωμα στο Μενίδι, την επίθεση με αυτοκίνητο στο Κορωπί, καμία επίθεση δεν έχει εξιχνιαστεί.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις επιθέσεις και να συλληφθούν τα φασιστοειδή.

19/7/2022

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"