Φοιτητικές διαδηλώσεις

Παρά την τρομερή ζέστη που επικρατούσε το απόγευμα της Παρασκευής εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και βάδισαν με συνθήματα μέχρι την κατειλημμένη πλατεία στο Σύνταγμα. Παρά τις καλοκαιρινές απώλειες, υπήρχε παρουσία φοιτητών και φοιτητριών από πολλές σχολές, ακόμα και της επαρχίας.

«Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτός ο νόμος δεν θα κατατεθεί», «Αυτός ο νόμος είναι μια απάτη, φορτώνει τα βάρη στων φοιτητών την πλάτη», «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, Αγώνας - ρήξη - ανατροπή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έδιναν τον τόνο στη διαδήλωση.

Όταν οι φοιτητές έφτασαν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, αντίκρυσαν δεκάδες Σύριους που διαδήλωναν ενάντια στις σφαγές που κάνει το καθεστώς Άσαντ εδώ και μήνες. Υπήρξαν συνθήματα συμπαράστασης και χειροκροτήματα και από τις δύο μεριές, ενώ αφού πέρασαν οι φοιτητές οι Σύριοι κατέβασαν τα πανό τους και τους ακολούθησαν μέχρι την πλατείας Συντάγματος.

Τη Δευτέρα έγινε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Διαμαντοπούλου με τους Πρυτάνεις. Η στάση των ΜΑΤ ήταν προκλητική σε συνέχεια της βάρβαρης καταστολής της 48ωρης Πανεργατικής Απεργίας. Φοιτητές ξυλοκοπήθηκαν, έγινε μία σύλληψη μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου του ΣΕΜΦΕ, ενώ έπεσαν για άλλη μια φορά πολλά χημικά και δακρυγόνα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ ενάντια στην καταστολή και για την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα. Tο μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιούλη η δίκη του πήρε αναβολή μέχρι τις 26/7, ενώ για συμπαράσταση είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές από τις σχολές της Αθήνας.