Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή

15/7, Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

Απέρριψε το αίτημα του Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης της Χρυσής Αυγής το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών κατά την τρίτη του συνεδρίαση στις 26/7. 

Νωρίτερα είχε κάνει δεκτή την παράσταση της Πολιτικής Αγωγής – κι έτσι τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου έχουν πλέον ξανά φωνή μέσα στο δικαστήριο. Όπως και στην πρωτόδικη διαδικασία, εκτός από την ίδια τη δολοφονία, η οικογένεια Φύσσα θα είναι πολιτική αγωγή και για την εγκληματική οργάνωση, σε βάρος όμως μόνο των μελών του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που έκανε την επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα και των φίλων του. Αντίστοιχα οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες θα είναι πολιτική αγωγή για την απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ και για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον τους.

Στην τρίτη συνεδρίαση του εφετείου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής έφεραν άρθρα και ποιήματα του Μιχαλολιάκου, δημοσιευμένα πρόσφατα (ένα μάλιστα σχολιάζει την δίκη Λιγνάδη), που αποδεικνύουν ότι δεν στέκουν οι ισχυρισμοί του Δ. Παπαδέλη ότι ο αρχηγός της ΧΑ δεν έχει δυνατότητα επικοινωνίας και δεν μπορεί να δικαστεί, λόγω βαριάς νόσησης από COVID. Το δικαστήριο διέκοψε για 28 Σεπτέμβρη, ώστε να μπορέσει να διορίσει συνήγορο και να παραστεί στο δικαστήριο. Στο μεταξύ, συνήγοροι υπεράσπισης και κατηγορούμενοι προσπάθησαν να προκαλέσουν αναταραχή στο δικαστήριο, με τον Λαγό και τον Πλεύρη να συνεχίζουν τις προκλήσεις. Ωστόσο ακόμη και μεταξύ τους εκδηλώθηκαν κόντρες, με κάποιους να ζητούν τη συνέχιση της δίκης και κάποιους να προσπαθούν με δικονομικά τερτίπια να προκαλέσουν την αναβολή της.