Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πλατεία Αττικής: Νέα ρατσιστική επίθεση

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος 23χρονου εργάτη γης από το Πακιστάν καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Ο Μοχάμεντ Σιράζ δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστών τα ξημερώματα της 17 Ιούλη. Όπως περιγράφει ο Μ. Σιράζ τα άτομα που του επιτέθηκαν, δίνει για ακόμη μια φορά την εικόνα ταγμάτων εφόδου: 6-7 κοντοκουρεμένα άτομα τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν από πού είναι και σε δευτερόλεπτα άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και κλωτσούν σε όλο το σώμα και το κεφάλι.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ: “Οι φασίστες του Κασιδιάρη τις τελευταίες μέρες βρωμίζουν τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Αττικής. Η επίθεση στη Πλατεία Αττικής αποτελεί επιστροφή στα μέρη που διεκδίκησαν να ελέγξουν με οργανωμένες περιπολίες ταγμάτων εφόδου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εκεί έδρασε η Σκορδέλη με το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η περιοχή βρίσκεται σε εγκατάλειψη από τον Δήμο της Αθήνας, όπως και όλες οι φτωχογειτονιές της πόλης. 

Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών θυμάτων για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, την τοποθέτηση βόμβας σε τζαμί στα Πατήσια, τον πυροβολισμό στη Γ' Σεπτεμβρίου, την επίθεση με σιδηρογροθιά στα Πετράλωνα, το μαχαίρωμα στο Μενίδι, την επίθεση με αυτοκίνητο στο Κορωπί, καμία δεν έχει εξιχνιαστεί. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις επιθέσεις και να συλληφθούν τα φασιστοειδή”.