Εργατικό κίνημα
10 Σεπτέμβρη - Όλοι/ες στη ΔΕΘ

Το καραβάνι της Υγείας στη ΔΕΘ 2021. Φωτό: Αρχείο ΕΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας και του πολέμου» καλεί ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης στη φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριές του οργανώνουν ένα μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στις 5.30μμ, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, και συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Γιατί να διαδηλώσουμε στη ΔΕΘ; Όχι βέβαια γιατί περιμένουμε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας. Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουμε ένα πολύ καλό δείγμα γραφής της αντιλαΐκής πολιτικής που έχει εφαρμόσει», μας λέει ο Τάσος Μοσχονάς, μέλος του ΓΣ της ΟΣΝΙΕ (Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία) με την ΑΣΚΥ.

«Στην Υγεία: η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους σε όλη την Ευρώπη στα χρόνια της πανδημίας, χωρίς καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στο ΕΣΥ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των κλινικαρχών. Στην Παιδεία: σημαντική μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενισχύοντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και σχολές. Θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και απόπειρα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων.

Δικαιοσύνη: στα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας τα δικαστήρια αφήνουν ελεύθερους βιαστές (Λιγνάδης) και δολοφόνους (Κορκονέας, Χορταριάς), αλλά αρνούνται να αφήσουν ανθρώπους που σύμφωνα με τους νόμους τους θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι, όπως τον αναρχικό απεργό πείνας Μιχαηλίδη.

Λεφτά υπάρχουν μόνο για Rafale, όπλα για τον πόλεμο της Ουκρανίας, κληρικούς και μπάτσους. Και ας μην ξεχνάμε το ποσό των 13,5 δις ευρώ τη διετία 2020-2021 σε απευθείας αναθέσεις έργων σε ιδιώτες.

Πολιτισμός: η Μενδώνη μετέτρεψε το Υπουργείο Πολιτισμού σε Υπουργείο Εμπορίου. Εργασία: Η ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού με τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, η απειροελάχιστη αύξηση του βασικού μισθού σε σχέση με τον πληθωρισμό, η σχεδόν παντελής έλλειψη ΣΣΕ στους περισσότερους κλάδους, η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ έχουν φέρει την εργατική τάξη στα όριά της.

Ως Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης οργανώνουμε τη διαδήλωση στη ΔΕΘ και καλούμε την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετέχουν σε μια δυναμική κινητοποίηση ενάντια την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη!».

• Τα πούλμαν του Συντονισμού από την Αθήνα θα ξεκινήσουν στις 10/9 στις 8πμ από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Κλείστε θέσεις στα τηλέφωνα 6944058157 και 6942894311.