ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Θυμηθείτε την κατάληψη

Οι συμβασιούχοι του δήμου Αθήνας που, με την πολυήμερη κατάληψη στο Δημαρχείο, έγιναν σύμβολο αγώνα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους αλλά και παράδειγμα για μια σειρά κλάδους να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις, έχουν τη δύναμη να νικήσουν. Αν η κατάληψη πέτυχε το να μην έχουν, μέχρι σήμερα, περάσει οι απολύσεις, η συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους μόνιμους συναδέλφους τους είναι απαραίτητη για να κερδηθεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση των συμβασιούχων, με ένα τέτοιο προσανατολισμό, οργάνωνε από τη μεριά της η “Σκουπιδιάρα”. Η προκήρυξή της πρότεινε την κλιμάκωση του αγώνα:

Λύση

“Τώρα συνάδελφοι είναι η ώρα να βγούμε ξανά και οι συμβασιούχοι στο δήμο της Αθήνας. Τη λύση για τη μονιμοποίησή μας θα την δώσουμε εμείς, ούτε τα δικαστήρια, ούτε ο Καμίνης! Εχουμε με το μέρος μας όλο τον κόσμο, και τους μόνιμους συναδέλφους και τους δημότες που ξέρουν τι θα σημάνουν οι απολύσεις μας για τις υπηρεσίες του δήμου...

Αυτή τη δύναμη έχουμε να οργανώσουμε. Ξεκινώντας από σήμερα. Βάζουμε πρόταση στη συγκέντρωση του ΣΕΔΑ για τους συμβασιούχους να παρθεί απόφαση για απεργία, δεν έχουμε  χρόνο για χάσιμο. Τα σωματεία να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Καμίνη και να κηρύξουν απεργία διαρκείας. Απαιτούμε επίσης από τα σωματεία να κάνουν γενικές συνελεύσεις ΟΛΟΥ του προσωπικού, ασχέτως με τη σχέση εργασίας για να αποφασίσουμε απεργία και κατάληψη όλοι μαζί. Δε θα αφήσουμε τον δήμαρχο που θέλει να 'καθαρίσει το Σύνταγμα από τους αγανακτισμένους' να διαλύσει τις ζωές μας.

Αν τα σωματεία δεν κάνουν τίποτα, οι επιτροπές των συμβασιούχων να καλέσουν κοινή γενική συνέλευση όλων των συμβασιούχων με ανοιχτή πρόσκληση και προς τους μόνιμους συναδέλφους να συμμετέχουν για να αποφασίσουμε συλλογικά τη δράση μας. Η δύναμή μας είναι η απεργία, τώρα. Να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, να γεμίσει η Αθήνα σκουπίδια με το ιστορικό κέντρο και τους τουρίστες που 'αναπλάθει' η κυβέρνηση.

Η κατάληψη του δημαρχείου συνάδελφοι, έδωσε έμπνευση και σε άλλους κλάδους να κάνουν το ίδιο με τελευταίους τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που για 2 εβδομάδες είχαν καταλάβει το κτίριο της διοίκησης. Οι πλατείες και οι απεργίες, οι ηρωικές μάχες του κόσμου στο Σύνταγμα ενάντια στα ΜΑΤ και η απόφαση ότι δεν ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ, εμπνέει εμάς.

ΔΕΝ φεύγουμε κύριοι της κυβέρνησης, είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και μόνο την κυβέρνηση θα δούμε απολυμένη”.