ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: Συναγερμός στα Νοσοκομεία!

Η “αναδιάταξη” του ΕΣΥ, όπως ο ίδιος ο πιο πιστός υπουργός των μνημονίων ονομάζει την επίθεση, δεν είναι τίποτα άλλο από “ένα σφαγείο περικοπών με ...στόχο να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας κατά 40%”, αναφέρει στην προκήρυξή του το ΝΥΣΤΕΡΙ-Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στα νοσοκομεία.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα την επίθεση ο υπουργός χρησιμοποιεί παραποιημένα στοιχεία, όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σωματεία Εργαζόμενων και Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της χώρας. Ενδεικτικά παραθέτουμε απόσπασμα από μία από τις δεκάδες καταγγελίες: “Η πρόταση στερείται αξιοπιστίας και σοβαρότητας γιατί στηρίζεται σε αριθμητικά στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αναφέρεται ότι εργάζονται 179 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ με βάση τα επίσημα προγράμματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο απασχολούνται 152, δηλαδή 29 λιγότεροι (15%). Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς, αφού στα στοιχεία της πρότασης του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται και οι ειδικευόμενοι, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με 6 γιατρούς (ενώ έχει 4 που δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των εφημεριών) και η παιδιατρική με 8, ενώ έχει 3. Το ίδιο ισχύει και για άλλες κλινικές”.

Ούτε μανταλάκια

Το που θα οδηγήσει η πολιτική Λοβέρδου, το δείχνει ξεκάθαρα πρόσφατο περιστατικό στο νοσοκομείο Ξάνθης με νεογέννητο που παραλίγο να πεθάνει λόγω οικονομίας στα μανταλάκια που κλείνουν τον ομφάλιο λώρο(!). Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ “Οταν τον Μάρτιο 2011 η Ένωση Γιατρών της Ξάνθης προειδοποιούσε εγγράφως ότι κινδυνεύει η ζωή των νεογέννητων, επειδή τα μανταλάκια που τοποθετούνται για να κλείσουν οι αρτηρίες του ομφαλίου λώρου είναι ελαττωματικά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης (Αθ. Μπαμπαλίδης) απείλησε τους γιατρούς με διώξεις παρ’ όλο που του είχαν επιδειχτεί σχετικές φωτογραφίες.

25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: Νεογέννητο αιμορραγεί από τον ομφάλιο λίγες ώρες μετά τη γέννηση, γιατί το μανταλάκι ήταν χαλασμένο. Τοποθετείται και δεύτερο – χαλασμένο και αυτό!! Ευτυχώς το τρίτο λειτουργούσε, είχε όμως ήδη χάσει το μισό του αίμα!! Με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Ξάνθης και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Αλεξανδρούπολης κατόρθωσαν σαν από θαύμα να το σώσουν.  Για λίγα λεπτά (σεντς) «οικονομία» στα μανταλάκια επέλεξαν να στείλουν στο χείλος του θανάτου ένα αθώο νεογέννητο, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για να μεταφερθεί ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος (λόγω πνευμονίας) με σούπερ πούμα, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ιατρική ένδειξη”.

Διαβάστε επίσης

Γενικό Πατησίων

Στάση και συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ 14/7, 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ 20/7