Πολιτισμός
Πρωτοβουλία για αντιφασιστικό Μetal φεστιβάλ

Πρωτοβουλία για αντιφασιστικό Metal φεστιβάλ με το όνομα “Metal Solid@rity” δημιουργήθηκε στις 8/9 με τη συμμετοχή και στήριξη δεκάδων συγκροτημάτων. Η πρωτοβουλία απευθύνει κάλεσμα για νέα αντιφασιστική συνέλευση στις 15/9. 

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναφέρει: “Η άμεση και συγκινητική ανταπόκριση στην 1η πρώτη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας, είναι η απόδειξη πως η ανάγκη για τη σύσταση ενός αντιφασιστικού metal φεστιβάλ είναι ζωτική,  επίκαιρη και απολύτως δυνατή!

Και πράγματι, η δρομολόγησή του είναι και επίσημα γεγονός, με πρώτο το όνομα! Metal Solid@rity. Με μέθοδο την αλληλεγγύη λοιπόν, εντός της μουσικής που αγαπάμε.

Συγκροτήματα, συλλογικότητες, καθώς και άτομα με κάθε ιδιότητα στηρίζουν την πρωτοβουλία και βάζουν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και ασφαλούς χώρου εντός της metal σκηνής.

Βέβαια, αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή.

Το αίτημα για συνδιαμόρφωση ενός φεστιβάλ αλληλεγγύης, ελευθερίας και συλλογικότητας, με γνώμονα τη συμπαράταξη με πρόσφυγ@ & μετανάστ@, θηλυκότητες και LGBTQ άτομα είναι διαρκές.

Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε μια ευρεία κοινότητα, ενάντια σε φασιστικές, πατριαρχικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, η οποία θα ενσωματώνει τη διαφορετικότητα και θα εμπνέεται από αυτή, ακριβώς όπως και η μουσική που αγαπάμε.

Είμαστε σίγουρ@ ότι θα υπάρχουν και διαφορετικές φωνές, που, ενώ συμφωνούν στα βασικά, πιθανά να διαφωνούν σε επιμέρους ζητήματα ή να μην τα ιεραρχούν με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς.

Θέλουμε να τους καλέσουμε όλ@. Θέλουμε να συνδιαλλαγούμε και να συνδιαμορφώσουμε. Να μάθουμε όλοι μαζί και να καταλήξουμε στο τι έχει ο χώρος μας πραγματικά ανάγκη.

Θέλουμε να βρεθούμε μαζί, απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας. Ειδικά τώρα, σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής καταπίεσης, μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε ένα χώρο, ένα καταφύγιο και ένα βήμα για κάθε καταπιεσμένο άτομο.

Με αυτές τις σκέψεις (σας) καλούμε στη δεύτερη ανοιχτή Συνέλευση, στην εβδομαδιαία δημοκρατική και αποφασιστική διαδικασία που θα λάβει χώρα στην ταράτσα του χώρου 2510, Θεμιστοκλέους 52, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20.00 μμ.

Ο δρόμος άνοιξε. Αν σε εκφράζει, έλα να αγωνιστούμε μαζί!”

Απειλές από εταιρία

Να μην πραγματοποιήσει τη συναυλία του μέταλ συγκροτήματος Mgla στο ιστορικό κλαμπ Κύτταρο αναγκάστηκε η διοργανώτρια εταιρία, μετά τις αντιδράσεις αντιφασιστών/τριών. Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ ζήτησε από τους διοργανωτές και από το Κύτταρο να μη δώσουν με το πρόσχημα της συναυλίας αφορμή για μια ακροδεξιά μάζωξη. Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη του συγκροτήματος έχουν διαπιστωμένες σχέσεις με ακροδεξιούς και ναζιστές, ενώ σε άλλα μουσικά τους πρότζεκτ έχουν εκφράσει αντισημιτικές απόψεις.

Η εταιρία, αφού αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι η συναυλία δεν μπορεί να γίνει στο Κύτταρο, μετέτρεψε τον τοίχο της διοργάνωσης στο facebook σε πεδίο στοχοποίησης της ΚΕΕΡΦΑ και του Πέτρου Κωνσταντίνου. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει καταθέσει μήνυση για “εξύβριση, συκοφαντία και απειλή”, ενώ απειλεί η ίδια λέγοντας “καλό θα είναι να προσέχετε τι δημοσιοποιείτε γιατί θα αποτελέσει μέρος της δικογραφίας”. Τελικά κατάφερε να κάνει τη συναυλία, ανακοινώνοντας τον νέο χώρο μόλις την παραμονή της συναυλίας και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.