Πολιτισμός
Προβολή: Τα «5½ χρόνια» στο ΚΕΤ στην Κυψέλη

Για δύο βραδιές, στις 5 και 6 Οκτωβρίου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ “5½ χρόνια” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α, Κυψέλη).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, οι δημιουργοί της ταινίας, Μυρτώ Συμεωνίδου και Ιωάννα Παπαιωάννου, μέσα από συνεντεύξεις με δημοσιογράφους της δίκης (Ελευθερία Κουμάντου, Ανζελίκ Κουρούνη, Γιάννης Μπασκάκης, Αντώνης Μπούγιας, Κωνσταντίνος Πουλής, Αφροδίτη Φράγκου) εστιάζουν “στην εμπειρία των δημοσιογράφων που επέλεξαν και επέμειναν να παρακολουθήσουν τη δίκη και να μας πληροφορήσουν γι’ αυτή, παρά τη διάρκειά της, και ενώ η πλειονότητα των μεγάλων μέσων ενημέρωσης δεν κάλυψε συστηματικά τη δίκη”.

Η ταινία “φωτίζει έτσι ένα από τα πιο σημαδιακά γεγονότα της πρόσφατής μας πολιτικής ιστορίας, αλλά και μια κομβική στιγμή στην προσπάθεια εδραίωσης και διαμόρφωσης μιας ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα”. Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2022.

Θα προβληθεί στις 8μμ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση: info@polychorosket.gr, τηλ. 2130040496