Στο Νέο Κόσμο, ακριβώς μπροστά σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αντίστασης, θα γίνει η εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου για το βιβλίο «Το Δουργούτι της Κατοχής και της Αντίστασης 1941-1944».
Ένα φοβερό βιβλίο για την ιστορία των προσφύγων του 1922 που έκαναν μια παραγκούπολη στο κέντρο της Αθήνας φρούριο της Αριστεράς και της Αντίστασης στους ναζί.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, 7μμ, (Μνημείο Μπλόκου Δουργουτίου, Πλατεία Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιτζή) και ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Αμπανάβας και ο Σωτήρης Κοντογιάννης που έκανε τη βιβλιοπαρουσίαση στο τεύχος του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω που κυκλοφορεί.