Καταπίεση και απελευθέρωση
6/10/22 - Να βάλουµε τέλος στις δολοφονίες προσφυγισσών και προσφύγων

Να βάλουµε τέλος στις δολοφονίες προσφυγισσών και προσφύγων
Ανοιχτά σύνορα για τις/τους κατατρεγµένες/ους- στη φυλακή οι φασίστες

ΚAΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

 ∆υο τραγικά ναυάγια ήρθαν να συγκλονίσουν ξανά όλες και όλους µας. Μια βάρκα γεµάτη γυναίκες βούλιαξε στα ανοιχτά της Λέσβου µε 15 προσφύγισσες νεκρές και άλλες τόσες να αγνοούνται. Ίδια τραγωδία στα Κύθηρα µε τον απλό κόσµο να τρέχει να σώσει ναυαγούς από τα βράχια. 

Αυτά είναι τα αποτελέσµατα της δολοφονικής πολιτικής του Μηταράκη και του Μητσοτάκη που κυνηγάνε αθώους κατατρεγµένους ανθρώπους µε τη Φρόντεξ και το λιµενικό, ακόµα και µε τον στρατό για να κλείσουν τα περάσµατα στο Αιγαίο και στον Έβρο. Όσες κραυγές και να βγάζει η κυβέρνηση της Ν∆ για τον Ερντογάν, η αλήθεια είναι ότι µαζί πνίγουν πρόσφυγες και µετανάστες για χάρη της ΕΕ. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες του Ιράν, στέλνουν γυναίκες και παιδιά σε υγρό τάφο.

Η ρατσιστική και σεξιστική πολιτική του Μητσοτάκη ανοίγει το δρόµο για τους φασίστες. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, µαζί και η Ν∆, αγκαλιάζουν τους φασίστες της Μελόνι και τους καλωσορίζουν δίνοντας πράσινο φως στους ντοπιους νεοναζί να πανηγυρίζουν. Τα ρετάλια της Χρυσής Αυγής οργανώνουν επιθέσεις ξανά. Οµάδα 15 τραµπούκων επιτέθηκε σε µαθητές και συντρόφους/ισσες της Εργατικής Αλληλεγγύης στο σχολείο της ΣΕΛΕΤΕ στο Ν. Ηράκλειο.  Πρέπει να τους φράξουµε το δρόµο ξανά.

Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη καλεί στο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας την Παρασκευή 7 Οκτώβρη 9 πµ που οργανώνουν η Α∆Ε∆Υ και η ΚΕΕΡΦΑ. Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και καταθέτει η µητέρα του Παύλου Φύσσα. Να είµαστε όλες και όλοι εκεί σαν άµεση απάντηση στη βαρβαρότητα και τη φασιστική απειλή που γεννάει.

Και έτσι να συνεχίσουµε. Η πάλη των γυναικών ενάντια στον σεξισµό και τον ρατσισµό είναι δεµένη µε τον αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Οι νοσοκόµες και οι άλλοι εργάτες της Υγείας που απεργούν στις 20 Οκτώβρη δίνουν µάχη ενάντια στη διάλυση των νοσκοµείων που χτυπάει ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα κοµµάτια, τις µετανάστριες και τις προσφύγισσες, τις φτωχές γυναίκες που αντιµετωπίζουν την επίθεση στις εκτρώσεις. 

Όλοι και όλες µαζί κλιµακώνουµε στις 9 Νοέµβρη µε την Πανεργατική Απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα. Για να τσακίσουµε αυτήν την κυβέρνηση του θανάτου και να ανοίξουµε το δρόµο για µια κοινωνία χωρίς πόλεµο και ρατσισµό, χωρίς φτώχεια και σεξισµό.

Kίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη

Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhsh8marth@gmail.com • FB: Κίνηση για µια απεργιακή 8 Μάρτη
Επικοινωνία: 2105247584, 6996244515