Η Άποψή μας
Αυτοί κλιμακώνουν φτώχεια και δυστυχία - Εμείς κλιμακώνουμε τις απεργίες μας

10/9, Πανεργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Η σαπίλα ξεχειλίζει από κάθε κίνηση αυτής της κυβέρνησης και των αφεντικών που υπηρετεί. Καθημερινά κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε βάρος του απλού κόσμου και ταυτόχρονα δείχνουν τη βρομιά αυτού του συστήματος.

• Κλιμακώνουν τον πόλεμο. Η ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία έδωσε το σήμα για νέο γύρο συγκρούσεων στην Ουκρανία. Και ο Μητσοτάκης τρέχει να υπηρετήσει το ΝΑΤΟ προσφέροντας την Αλεξανδρούπολη όχι μόνο σαν στρατιωτική βάση αλλά και ξεπουλώντας το λιμάνι σε αμερικανικά συμφέροντα.

• Κλιμακώνουν την ακρίβεια. Η Σαουδική Αραβία σαν επικεφαλής του ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή για να ανεβάσει την τιμή του πετρέλαιου την ώρα που όλοι μιλάνε για τον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται. Και ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον δολοφόνο σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και στέλνει πυραύλους Πάτριοτ να τον φυλάνε.

• Κλιμακώνουν τον ρατσισμό. Έφριξε όλος ο κόσμος με τις τραγωδίες των προσφύγων και προσφυγισσών που πνίγηκαν στη Λέσβο και στα Κύθηρα. Ο απλός κόσμος έτρεξε να τους σώσει ενώ οι κυβερνήσεις της ΕΕ υψώνουν φράχτες και Φρόντεξ. Και ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν συναγωνίζονται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τη φονική πολιτική των κλειστών συνόρων.

• Κλιμακώνουν τον σεξισμό. Οι αποκαλύψεις για τους δεσμούς του βιαστή-μαστρωπού που είχε θύμα του μια 12χρονη, με στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης είναι συγκλονιστικές. Η σαπίλα πίσω από τα σταυροκοπήματα στο «Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» σε όλη της τη βρομιά.

Εργατική αγανάκτηση

Κόντρα σε όλα αυτά, ξεχειλίζει η εργατική αγανάκτηση. Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς και σπουδών, δεν υπάρχει γειτονιά που να μην βράζει από οργή για όλα αυτά που βιώνουμε και για την κυβέρνηση που επιμένει να τα καλύπτει και να τα οργανώνει. Αυτή είναι η αφετηρία για τη δική μας, την εργατική απάντηση.

Σε μια βδομάδα, στις 20 Οκτώβρη απεργούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Ξεσηκώνονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης που αφήνουν τους ασθενείς αβοήθητους. Ξεσηκώνονται ενάντια στον υπουργό Υγείας που απολύει υγειονομικούς και κόβει τα κονδύλια για τα νοσοκομεία την ώρα που χρηματοδοτούσε τον βιαστή της 12χρονης ως «προμηθευτή» του υπουργείου!

Και ακολουθεί η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χώρους να βγούμε στον αγώνα πανεργατικά, ενωτικά και οργανώνοντας τη δράση μας από τα κάτω. Μπορούμε παντού να οργανώσουμε απεργιακές επιτροπές, ώστε να μην μείνει κανένας χώρος δουλειάς ανυπεράσπιστος απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών και της κυβέρνησής τους. Δυνατά σωματεία παντού για να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην ακρίβεια, αλλά και για να κλιμακώσουμε τις αντιστάσεις στους πολεμοκάπηλους, στους ρατσιστές και τους σεξιστές.

Η δικιά μας, η εργατική κλιμάκωση περνάει και μέσα από το δυνάμωμα της επαναστατικής αριστεράς. Οι καπιταλιστές και το πολιτικό σύστημα που κυβερνάει έχουν στην υπηρεσία τους την οργανωμένη δύναμη του κράτους. Μιλούν για δημοκρατία, αλλά φροντίζουν να κρατούν τον έλεγχο μηχανισμών όπου η δημοκρατία δεν φτάνει ποτέ: στην αστυνομία, στην ΕΥΠ, στον στρατό, στις τράπεζες και σε όλες τις επιχειρήσεις. Για να κουκουλώνουν όλα τα εγκλήματά τους.

Εργατική κλιμάκωση σημαίνει δυνάμωμα της Αριστεράς που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού. Που συνεχίζει την επαναστατική παράδοση του Λένιν όπως την συγκρότησε στρατηγικά στο «Κράτος και επανάσταση». Κλιμακώνουμε τις απεργίες μας και ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για την πιο μεγάλη κλιμάκωση του αγώνα, την επαναστατική ανατροπή ολόκληρου αυτού του σάπιου συστήματος. Ελάτε να ετοιμάσουμε αυτή την κλιμάκωση μαζί!