Εκπαίδευση και νεολαία
Σχολές: Ξεκίνημα με συνελεύσεις

27/9 , Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στηνΑθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Το νέο ακαδημαϊκός έτος ξεκίνησε στις σχολές και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις. Στην οργάνωση συλλαλητηρίου προσανατολίζονται την Πέμπτη 20/10.

«Στη Φιλοσοφική με το που ξεκίνησαν τα μαθήματα αυτή την εβδομάδα, πάμε για γενική συνέλευση, την πρώτη του νέου έτους» τονίζει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Άρια Σταροπούλου, μέλος του ΣΕΚ στις Σχολές και πρωτοετής φοιτήτρια στη σχολή. «Τις προηγούμενες ημέρες οι συντρόφισσες/οι του ΣΕΚ κάναμε μια μεγάλη προετοιμασία για την επιτυχία της συνέλευσης, με αφισάκια κι εξορμήσεις. Ο στόχος μας είναι η σύνδεση της γενικής συνέλευσης και των αποφάσεών της με το μαζικό κίνημα. Αυτό σημαίνει σύνδεση του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος, με την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και την απεργία των υγειονομικών στις 20 Οκτώβρη. Η χρονιά ξεκίνησε με μαχητικό τρόπο από την πρώτη ημέρα, με την αντίσταση στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές. Καταφέραμε να τους εμποδίσουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο μαχητικά σε συντονισμό με την εργατική τάξη. Ευνοϊκός παράγοντας σε αυτό είμαστε οι πρωτοετείς φοιτητές/ριες. Η ριζοσπαστικοποίηση είναι πολύ έντονη σε αυτόν τον κόσμο. Το καταλαβαίνουμε μέσα από τις καθημερινές εξορμήσεις και τις συζητήσεις που κάνουμε στη Φιλοσοφική και οι οποίες δεν περιορίζονται στα ζητήματα της σχολής. Απλώνονται από το για ποια Παιδεία παλεύουμε, μέχρι τα ζητήματα της κρίσης, τους κράτους, της ανάγκης για οργάνωση στην επαναστατική αριστερά. Σε αυτή τη συζήτηση θα έχει να συμβάλει και το μονοήμερο “Κράτος κι Επανάσταση” που οργανώνουμε στις 6 Νοέμβρη». 

«Τα μαθήματα στο ΠΑΔΑ ξεκίνησαν και η σχολή είναι γεμάτη από φοιτητές/ριες. Οι σύντροφοι/ισσες του ΣΕΚ στις Σχολές που σπουδάζουμε στο ΠΑΔΑ, ξεκινήσαμε αμέσως τις δράσεις μας» μετέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ρεμπέκα Ρούσου, φοιτήτρια στο ΠΑΔΑ και μέλος του ΣΕΚ στις Σχολές. «Γεμίσαμε τη σχολή με την αφίσα του μονοημέρου “Κράτος κι Επανάσταση” που οργανώνει το ΣΕΚ στις 6 Νοέμβρη και κάναμε εξόρμηση στα μαθήματα και στον κεντρικό διάδρομο όπου καλούσαμε τους πάντες να είναι στους δρόμους μαζί με τους εργάτες/ριες στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Την Παρασκευή 14/10 οργανώνουμε εκδήλωση για να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στην Ιταλία μετά τις εκλογές, για το πως τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά την κρίση του συστήματος και τον ρόλο έχουμε να παίξουμε ως επαναστατική αριστερά στην ανατροπή του. Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο φοιτητές/ριες και εργαζόμενους/ ες. Υπήρχε πολύ θετική ανταπόκριση και ενδιαφέρον για την εκδήλωση στη σχολή αλλά και για τις συζητήσεις στις 6/11 για το Κράτος, την Επανάσταση και την μάχη για δημοκρατία σήμερα, όπως και για την σημασία της κοινής πάλης με την εργατική τάξη».


ΣΕΚ στις Σχολές

Εκδηλώσεις 

«Οι εκλογές στην Ιταλία, η πάλη για τη δημοκρατία και η αριστερά»
Παρασκευή 14/10, 12μεσ. ΠΑΔΑ
Δευτέρα 17/10, 3μμ, Φιλοσοφική ΕΚΠΑ 

Εξορμήσεις

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ
Τετάρτη αίθριο 10.00πμ, 313 12.00μ
Πέμπτη αίθριο 10.30πμ
Παρασκευή αίθριο 10.30πμ
ΝΟΜΙΚΗ
Τετάρτη 11.00πμ είσοδος Μασσαλίας
ΠΑΔΑ 1
Τετάρτη 12.00μ κεντρικός διάδρομος
Πέμπτη 11.00πμ κεντρικός διάδρομος
Παρασκευή 10.πμ κεντρικός διάδρομος
ΠΑΔΑ 2 
Παρασκευή 12.00μ Λέσχη
ΑΣΚΤ
Τετάρτη στις 3.00μμ αίθριο
Παρασκευή 2.30μμ αίθριο
Πάντειο 
Παρασκευή 12.00 
 
Άλλες πόλεις
 
ΒΟΛΟΣ
Τετάρτη Αρχιτεκτονική 1.30μμ
Πέμπτη Λέσχη στη 1.00μμ
Παρασκευή 11.00 Θόλος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Πέμπτη Φυσικό 12.00μ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρασκευή Λέσχη 1.00μμ

Γενικές Συνελεύσεις

Τετάρτη 12/10
Μαθηματικό ΕΚΠΑ αμφ 121, 1μμ
Φυσικό ΕΚΠΑ αμφιθέατρο Ιππαρχος, 1μμ
ΣΕΜΦΕ αμφ 2, 12:30μμ 
ΑΣΟΕΕ αμφ α, 1μμ
Νομική Αθήνας αιθουσα 1, 12μες 
Mηχανολογοι ΕΜΠ  αμφ α, 1μμ 
Φιλοσοφική ΕΚΠΑ 12μες, 313