Δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί με πιο τραγικό τρόπο το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και των εγκληματικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, από αυτό που έγινε την περασμένη Τρίτη στο ΑΠΘ. Ο 19χρονος Γιώργος, φοιτητής στη Νομική της Θεσσαλονίκης, έπεσε από τον 3ο όροφο, προσπαθώντας να παρακολουθήσει το μάθημα της σχολής του. Με διήμερη κατάληψη της Νομικής ΑΠΘ απάντησαν οι συνάδελφοί του.
Όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές έχουν φέρει συγχωνεύσεις μαθημάτων με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες διδασκαλίας. Φοιτητές/ριες φτάνουν να στριμώχνονται ακόμα και στα πεζούλια των παραθύρων, με κίνδυνο να υπάρξει κάποια πτώση όπως έγινε με τον 19χρονο.
Ο φοιτητής παραμένει στο νοσοκομείο με ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού και θλαστικά τραύματα σχεδόν σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με ενημέρωση καθηγητή του κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του, ο φοιτητής «υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση (διότι δεν λειτουργεί μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο!), επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του».
Μην ξεχνάμε ότι το γεγονός διαδραματίστηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όπου εδώ και πολλούς μήνες σπαταλιώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να στρατοπεδεύουν διμοιρίες των ΜΑΤ και να επιτίθενται σε φοιτητές/ριες κι εκπαιδευτικούς. Μάλιστα νέα επίθεση των ΜΑΤ με χημικά έγινε την επόμενη της πτώσης του φοιτητή σε συγκέντρωση συνάδελφών/ισσών του στην Πρυτανεία που διαμαρτύρονταν για το γεγονός. Συν τοις άλλοις περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πόσες προσλήψεις προσωπικού, πόσες αίθουσες θα είχαν φτιαχτεί με αυτά τα λεφτά;
«Η πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο δεν είναι ατύχημα αλλά αποτέλεσμα των δολοφονικών επιλογών της κυβέρνησης να κάνει περικοπές στην Παιδεία και να υποστελεχώνει τις σχολές» σχολιάζει το ΣΕΚ στις Σχολές. «Την ώρα που τα λεφτά για την πανεπιστημιακή αστυνομία περισσεύουν ετοιμάζουν προϋπολογισμό που υποχρηματοδοτεί ακόμα περισσότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν έχουμε ανάγκη από μπάτσους στις σχολές αλλά από μαζικές μόνιμες προσλήψεις καθηγητών, εργαζόμενων στην έρευνα και την καθαριότητα, διοικητικούς, υποδομές και μέριμνα» συνεχίζει.