Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μπλόκο στον Κασιδιάρη

Αντιφασιστική συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου έξω από την αίθουσα Αθήναιον (Λεωφόρος Αμφιθέας 61, Παλαιό Φάληρο), το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 4μμ, καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Με την κινητοποίηση απαιτούν να ματαιωθεί η φασιστοσύναξη που οργανώνει στο χώρο ο ναζί δολοφόνος Κασιδιάρης.

Η συγκέντρωση μίσους του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο 5 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο Κοράλ στην ίδια περιοχή. Η οργή όμως του αντιφασιστικού κινήματος ανάγκασε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να ανακοινώσει ότι η “εκδήλωση” δεν θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της.

Τα φασισταριά που ακολουθούν τον φυλακισμένο φυρερίσκο έτρεξαν να αποδώσουν αυτή την εξέλιξη στην... κακοκαιρία που αναμενόταν την ίδια μέρα. Και να ανακοινώσουν τη μεταφορά της φασιστοσύναξης μια βδομάδα αργότερα. Ωστόσο η αναγκαστική αλλαγή του χώρου της δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για τον πραγματικό λόγο που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Πόσω μάλλον όταν η διεύθυνση του Κοράλ φρόντισε να στείλει ενημερωτικό μέηλ για αυτήν της την απόφαση σε αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Ματαίωση της φασιστοσύναξης

«Η ματαίωση της φασιστοσύναξης Κασιδιάρη στο ξενοδοχείο Κοράλ είναι δείγμα της δύναμης του αντιφασιστικού κινήματος που έστειλε τον ίδιο και όλη την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην φυλακή», τόνιζε σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, απαιτώντας να σταματήσει οποιαδήποτε νέα διευκόλυνση στους ναζί δολοφόνους: «Αλήθεια, οι πρόθυμοι "αιθουσάρχες" του Αθήναιον στην Λ.Αμφιθέας 61 που τους παραχωρούν χώρο για να γίνει η ματαιωμένη σύναξη μίσους στις 12 Νοέμβρη, αγνοούν για το ποιοι τους ζητάνε χώρο; Αγνοούν ποιοι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, ποιοί οργάνωσαν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών των κινημάτων και καταδικάστηκαν για τα εγκλήματα αυτά και για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης;».

Όπως αναφέρει και το κοινό κάλεσμα για την κινητοποίηση που υπογράφουν η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά και η Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή!»: «Κυβέρνηση, συστημικά ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων του κλείνουν το μάτι, προφανώς γιατί θα τον χρειαστούν σε μια επερχόμενη περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας. Με τις πολιτικές “νόμου και τάξης”,  του ρατσισμού, των επαναπροωθήσεων, των πνιγμών των προσφύγων και τους εκτοπισμούς προσφύγων σε στρατόπεδα έξω απο τον αστικό ιστό των πόλεων, με τα συγχαρητήρια στην εκλογή της Μελόνι ανοίγουν το δρόμο ξανά στους φασίστες...

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα. Μπορεί ένας καταδικασμένος  σε 13 χρόνια φυλακή για διεύθυνση ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης να οργανώνει και να μιλάει σε δημόσιες εκδηλώσεις; Να παρουσιάζει βιβλία με εθνικιστικό φιλοπόλεμο περιεχόμενο; Να έχει συνομιλητές αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων; Να στέλνει εξώδικα σε ιστοσελίδες και αντιρατσιστικές συλλογικότητες θέλοντας να τις φιμώσει επειδή τον αποκάλεσαν φασίστα και  ναζιστή; Η δική μας απάντηση είναι όχι».