Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ

Ανοιχτή Σύσκεψη για την οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης και την φασιστική απειλή 

Κυριακή 13 Νοέμβρη 5μμ, ΡΟΜΑΝΤΖΟ, Αναξαγόρα 3-5

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας, το ασφυκτικό κλείσιμο των συνόρων, οδηγεί τους κατατρεγμένους πρόσφυγες σε φρικιαστικά ναυάγια με πνιγμένους στις θάλασσες του Αιγαίου, με το τελευταίο στον Καφηρέα να καταγράφει τριάντα νεκρούς και δεκάδες άλλους αγνοούμενους. Δεν περνάει βδομάδα πλέον χωρίς την καταμέτρηση θανάτων από πνιγμούς σε ναυάγια όπου χάνουν τις ζωές τους πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη. Τα εγκλήματα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τέλος.

Επιπλέον προχωρά σε συστηματικές επαναπροωθήσεις κουρελιάζοντας το δικαίωμα στο άσυλο για τους πρόσφυγες. Μητσοτάκης και Ερντογάν συναγωνίζονται σε βαρβαρότητα απέναντι στην προσφυγιά ενώ έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε πεδίο άγριου ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις των καταστροφικών για το περιβάλλον υδρογονανθράκων φέρνοντας την απειλή του πολέμου στην πόρτα μας. 

Με την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ μέχρι τις 31/12/2022 και το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα προχωρά σε μαζικό εκτοπισμό των προσφύγων από τις πόλεις σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό, ενώ διακόπτει βίαια την φοίτηση των παιδιών στα δημόσια σχολεία.

Η Αμυγδαλέζα και τα άλλα στρατόπεδα-φυλακές έχουν γεμίσει από χιλιάδες μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά και άρχισαν ήδη οι απελάσεις.

Η κυβέρνηση έτρεξε να συγχαρεί την φασίστρια Τζόρτζια Μελόνι για την ανάδειξή της στην πρωθυπουργία της Ιταλίας η οποία από την πρώτη στιγμή έβαλε στο στόχαστρο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Η Μελόνι εφαρμόζει πλέον τον αποκλεισμό της προσέγγισης σε ιταλικά λιμάνια των διασωθέντων προσφύγων στην Μεσόγειο από οργανώσεις αλληλεγγύης, ακόμη και από τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι ρατσιστικές πολιτικές στρώνουν το δρόμο στους φασίστες που βγαίνουν ξανά με επιθέσεις σε γειτονιές και σχολεία, όπως πρόσφατα στο Μαρούσι και στην Σταυρούπολη. Την ίδια ώρα ο Πλεύρης στη δίκη των χρυσαυγιτών με ναζιστικούς χαιρετισμούς δηλώνει την απόφαση των αμετανόητων δολοφόνων να συνεχίσουν να προκαλούν και να δρουν ανοιχτά ως ναζιστές. 

Αυτά τα περιθώρια τα δίνει μια κυβέρνηση που για να επιβάλει την ακραία πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας για τους πολλούς και των υπερκερδών για τους λίγους, επιχειρεί να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπημένη πολιτική της. Μια πολιτική η οποία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την βάρβαρη αστυνομική καταστολή παντού, στην Μαλαματίνα, τα πανεπιστήμια, τα Εξάρχεια.

Είναι ώρα να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και να κλείσουμε το δρόμο στην φασιστική απειλή, με την άνοδο της Μελόνι και την παρουσία της Λεπέν στη γαλλική βουλή να ανοίγουν την όρεξη στους φασίστες και στην Ελλάδα.

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης δικαιωμάτων, συλλογικότητες στις γειτονιές, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+, των αναπήρων, των Ρομά σε ανοικτή σύσκεψη την Κυριακή 13 Νοέμβρη 5μμ στο ΡΟΜΑΝΤΖΟ, Αναξαγόρα 3-5 για την οργάνωση και τον συντονισμό κινητοποιήσεων. 

ΚΕΕΡΦΑ