Καταστολή
Εξάρχεια: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

4/11, Προπύλαια. Φωτό: Μιχάηλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Αντιμέτωποι με τη βία των δυνάμεων καταστολής βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των Εξαρχείων και όσοι/ες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στις «αναπλάσεις» του Μπακογιάννη και την αστυνομοκρατία που τις συνοδεύει. Η διαδήλωση ήταν καλεσμένη για το απόγευμα της Παρασκευής 4/11 στα Προπύλαια από το Συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων και τη συμμετοχή μιας σειράς φορέων και συλλογικοτήτων.

Μόλις οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τα Προπύλαια, περικυκλώθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ που εμπόδισαν την πορεία να βγει στο δρόμο και επιτέθηκαν άγρια με γκλομπ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ εκτόξευσαν νερό από την αύρα για να διαλύσουν την συγκέντρωση. Καταδίωξαν τους διαδηλωτές στους δρόμους των Εξαρχείων και προχώρησαν σε διαρκείς επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και αναίτιες προσαγωγές. 

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έδωσε το παρών στη συγκέντρωση και καταγγέλει ότι «ο Δήμαρχος δίνει το πράσινο φως για την καταστολή των αγώνων που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ελευθερία από την κυριαρχία των πιο βρόμικων και αδίστακτων συμφερόντων των κερδοσκόπων και της τουριστικής βιομηχανίας... Η απάντηση του κινήματος θα κλιμακωθεί παρά την τρομοκρατία, άμεσα με τη Γενική Απεργία, στις 9 Νοέμβρη και θα συνεχιστεί στην πορεία του Πολυτεχνείου».