Εργατικό κίνημα
Συνέλευση ΕΣΗΕΑ 22/11

Oι Financial Crimes στην πανεργατική απεργία 9/11. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Συνέλευση καλεί η ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 11πμ στον Πανελλήνιο. Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχει γίνει συνέλευση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο να είναι μεγάλα. Εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κινήσεις για οργάνωση των εργαζόμενων σε “μαγαζιά”, όπως συνελεύσεις στα ψηφιακά μέσα της alter ego media και στο pontiki.gr, που διεκδικούν ΣΣΕ. Αυτή θα είναι και η μάχη στη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Δηλαδή να μπει ένας βηματισμός άμεσα που θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την πίεση στις εργοδοσίες να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας. 

Με κεντρικό το αίτημα για ΣΣΕ, ζητάμε ταυτόχρονα πραγματικές αυξήσεις, προσλήψεις για να μειωθεί η εντατικοποίηση και να λυθούν τα ζητήματα ώστε να υπάρχει πραγματική ελευθερία του Τύπου. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας τα κουπόνια και τα voucher που αντιπροτείνουν οι εργοδότες μας σε μια σειρά από χώρους. Με αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο, η ΕΣΗΕΑ χρειάζεται να βγει μπροστά με κινητοποιήσεις και να κερδίσει ΣΣΕ, όπως έχει γίνει και σε μια σειρά κλάδους που πάλεψαν και το κέρδισαν. 

Η διάθεση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ να παλέψουν φάνηκε στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη, όπου μετά από πολύ καιρό είχαν παρουσία και συγκρότησαν μπλοκ με τεχνικούς και δημοσιογράφους μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Φύλλια Πολίτη,
δημοσιογράφος,Financial Crimes