Περιβάλλον
Γουδί: Να σώσουμε το Πάρκο

20/11, Γουδί. Φωτό: Ορέστης Ηλίας

Μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε την Κυριακή 20/11 στο Πάρκο Γουδή, ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση.

Δεκάδες κόσμου πήραν μέρος απαιτώντας Ενιαίο Δημόσιο Πάρκο, υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές αναψυχής και άθλησης. Ακόμη, απαίτησαν να μην εγκριθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που έχει κατατεθεί προς επεξεργασία στο ΣτΕ, το οποίο έχει ως κύρια κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της γης.

Συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, η κίνηση SAVE Υμηττός, πλήθος δημοτικών κινήσεων όπως η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, η Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Ανοιχτή Πόλη. Ψηφίσματα συμπαράστασης έστειλαν τα σωματεία Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και ΕΜΔΥΔΑΣ.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία των δημόσιων ελεύθερων χώρων και πάρκων, για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αρπακτικά του κέρδους» υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.