Εργατικό κίνημα
Μετά την επιτυχία της απεργίας στην Υγεία κλιμακώνουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ - Εμπρός για νέα Πανεργατική Απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό

Δείτε εδώ φωτό από την κινητοποίηση

 

Ο Συντονισμος Εργατικής Αντιστασης και το Συντονιστικο των Νοσοκομείων χαιρετίζουν τις χιλιάδες των διαδηλωτών που σήμερα απήργησαν και διαδήλωσαν στο Συνταγμα στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, και συμμετειχαν στην σταση εργασίας που είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ, διατρανώνοντας την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα που ιδιωτικοποιεί τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και κατατέθηκε σήμερα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα,  ήταν κορυφαια στιγμή του τριήμερου των απεργιακών κινητοποιήσεων της Υγείας, που ξεκίνησαν την Δευτερα 28 Νοέμβρη με συγκέντρωση στο Συνταγμα, συνεχίστηκαν την Τρίτη 29 Νοέμβρη με συγκέντρωση στο υπ. Υγείας και ολοκληρώθηκαν σήμερα με την μαζική συμμετοχή όχι μονο εργαζόμενων στην Υγεία αλλα και εργαζόμενων απο το Δημοσιο και ιδιωτικο τομέα.  

Δεκαδες σωματεία έδωσαν το παρόν σε αυτην την συγκέντρωση. Απο τα νοσοκομεία  Άγιος Σάββας, Γεννηματάς, Έλενα Βενιζέλου, Δρομοκαΐτειο, Δαφνί, Αγία Όλγα, Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο, Μεταξά, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, ΚΑΤ, Εργαζόμενοι στα Παίδων. Μαζί τους σωματεία εκπαιδευτιών όπως η Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το ΣΕΛΜΑ (Μετρό), ο συλλογος εργαζόμενων ΓΓΔΕ (ΑΑΔΕ), το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού ν. Αττικής,  εργαζόμενοι απο το  Βυζαντινό Μουσείο, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς. 

Στη συγκέντρωση πήραν τον  λόγο δεκαδες εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών, αναμεσα τους και η Αργυρή Ερωτοκρίτου απο το ΔΣ του Γεννηματς, και η Κατερινα Πατρικίου πρόεδρος του σωματείου του Αγιου Σάββα, που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων. 

Στο τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης το μπλοκ του Συντονισμου Εργατικής Αντίστασης και του Συντονιστικου Νοσοκομείων προχώρησαν σε διαδήλωση απλωνοντας το μηνυμα της σημερινής πανεργατικής στους κεντρικους δρόμους της Αθήνας,  με συνθήματα όπως “Πλεύρη-Μητσοτάκη, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά”, “Δήμοι-Σχολεία-Νοσοκομεία, όλοι μαζί στην απεργία”, “Αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, όχι ιδιώτες και απολύσεις”, “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, απολύστε τώρα τον Μητσοτάκη”. 

Ηκυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε αυτο το τριήμερο ενα δυνατό χτυπημα απο τους απεργούς της Υγείας και τους υπολοιπους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο πλευρό τους. Ομως η μάχη για να τους αποτελειώσουμε ειναι μπροστα μας. 

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης ξεκινούν την καμπάνια για νέα πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη ενάντια στον  προϋπολογισμό των περικοπών σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος. Με περιοδείες χώρο τον χώρο και με μάχη στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (6-7-8/12) για να αποφασίσει την νέα πανεργατική, ανοίγουν τον δρόμο για νέα πανεργατική κλιμάκωση που θα διαλύσει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.