Εκπαίδευση και νεολαία
Οι φοιτητές συζητούν και οργανώνονται

5/12, Εκδήλωση στη Φιλοσοφική. Φωτό: ΣΕΚ στις Σχολές

Εκδηλώσεις σε ΠΑΔΑ και Φιλοσοφική Αθήνας οργάνωσε το ΣΕΚ στις Σχολές, τη Δευτέρα 5/12, με θέμα: «Μετά τις πανεργατικές απεργίες και το Πολυτεχνείο, η Αριστερά μπροστά σε νέες μάχες».

«Στην εκδήλωση συζητήσαμε για τους αγώνες που έδωσε η νεολαία και η εργατική τάξη το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας» μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο Γιάννης Μπαρούτσας, φοιτητής στο ΠΑΔΑ. «Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τελευταίες εγχώριες εξελίξεις, δηλαδή την συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των υποκλοπών και τη δολοφονική επίθεση σε Ρομ από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Από τη μεγάλη πανεργατική στις 9 Νοέμβρη και τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου -που ήταν από τα μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- φάνηκε ότι ο κόσμος παλεύει μαζικά ενάντια στη κυβέρνηση. 

Η επίθεση στη δημόσια Υγεία με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, απαντήθηκε με τριήμερη απεργία στην οποία βρεθήκαμε και οι φοιτητές/ριες. Άλλωστε και στην Παιδεία έχουμε να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Η εξέγερση στην Κίνα και η κατάργηση της αστυνομίας ηθών στο Ιράν, δείχνουν ότι η κρίση των από πάνω και οι αντιστάσεις του λαού, είναι παγκόσμιες. 

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε ακόμα ισχυρότερα στις επιθέσεις της κυβέρνησης, χρειάζεται η εξωκοινοβουλευτική αριστερά να συσπειρωθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται η εκδήλωση στον κινηματογράφο Studio στις 19 Δεκέμβρη στην οποία θα συμμετέχουν μια σειρά από οργανώσεις και θέλουμε άπαντες να είμαστε εκεί. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με την οργάνωση των διαδηλώσεων στις 6/12 για την επέτειο της εξέγερσης του 2008 μετά τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου που με τη νέα δολοφονική αστυνομική επίθεση στον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη παίρνουν νέες διαστάσεις. Κλιμακώνουμε στη συνέχεια με απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό στις 15 Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα δίνουμε τις ιδεολογικές μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το σεξισμό και επιδιώκουμε μέσα από τις παρεμβάσεις μας στις σχολές και στα ΕΑΑΚ, η απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών στις 8 Μάρτη και η Διεθνής Ημέρα Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τους Φασίστες στις 18 Μάρτη, να αρχίσουν να οργανώνονται από τώρα».

• Συνεδρίαση των ΕΑΑΚ Αθήνας προγραμματίζεται την Παρασκευή 9/12