Γράμματα και σχόλια
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Όχι στη δίωξη του Γιάννη Κούτρα

20/10, Πανυγειονομική απεργία

Να σταματήσει η συνεχιζόμενη δίωξη του Γιάννη Κούτρα, γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ, για την αντιρατσιστική του δράση από τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χριστίνα Καραμπελίδου απαιτούν σωματεία και φορείς. Διώκεται γιατί εναντιώθηκε στις 28/1/2020 στην απόφαση της τελευταίας να συνοδεύεται κάθε πλήρωμα του ΕΚΑΒ που πηγαίνει σε καμπ προσφύγων από την αστυνομία, καθώς έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι εγκληματίες. 

Στο ψήφισμα στήριξης στον Γ. Κούτρα που κυκλοφορεί αναφέρεται:   

«Αντί η διοικήτρια του ΕΚΑΒ να απαντήσει στην καταγγελία της ΕΝΙΘ και να απολογηθεί για τους ρατσιστικούς αποκλεισμούς επέλεξε την προσωπική δίωξη του Γιάννη Κούτρα. Προχώρησε καταρχήν σε συνεργασία με τον διοικητή του Ιπποκράτειου σε πειθαρχική δίωξη με διενέργεια ΕΔΕ και πειθαρχικού για “ανάρμοστη συμπεριφορά” τον Μάιο του 2020, η οποία έπεσε στο κενό μετά από το κύμα αλληλεγγύης από συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις και συναδέλφους. Τώρα η κ. Καραμπελίδου επανέρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά με αγωγή κατά του Γιάννη Κούτρα ζητώντας αποζημίωση 25.000 ευρώ για “ηθική βλάβη”!!! 

Η συνεχιζόμενη δίωξη του Γιάννη Κούτρα είναι επίθεση στο συνδικαλισμό, τη δημοκρατία και το αντιρατσιστικό κίνημα. Πάει χέρι χέρι με τις δολοφονίες Ρομά από αστυνομικούς, με τους πνιγμένους πρόσφυγες, τις διώξεις σε βάρος υγειονομικών και την απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση των υποκλοπών, του σεξισμού και της καταστολής.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή δίωξη και ζητάμε την οριστική αθώωση του συναδέλφου Γιάννη Κούτρα».