Γράμματα και σχόλια
Χάσαμε τον σ. Λουκιανό

6/10/22, Ο Λουκιανός μετά από φασιστική επίθεση

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου μας Λουκιανού Βρανά από ανακοπή καρδιάς στις 27/12/22. 

 Ο Λουκιανός πορεύτηκε μαζί μας με μεγάλη αποφασιστικότητα τον τελευταίο χρόνο. Μετά τη φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο τον Οκτώβριο του ’21 μας προσέγγισε αποφασισμένος να δώσει την μάχη για να μην υπάρχουν οι φασίστες στους δρόμους μας. Έκτοτε δεν έλλειψε από κανένα ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος. Με το σπρέι στα χέρια δεν άφηνε κανένα φασιστικό σύνθημα να λερώνει τις γειτονιές μας. Βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φασίστες δύο φορες: μια όταν δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου έξω από την Σελέτε και μια αφισοκολώντας τους δρόμους του Ηρακλείου. 

 Δεν ήταν μόνο ένας κινηματικός αγωνιστής αλλά και ένας άνθρωπος με συνεχείς πολιτικούς προβληματισμούς. Διάβαζε συνεχώς, συζητούσε αδιάκοπα, προσπαθούσε πάντα να βρίσκει απαντήσεις στα ερωτήματα του κόσμου εκεί έξω. Πολλές φορές ήταν το κέντρο της συζήτησης στους πυρήνες μας, με την αγωνία του να μην μείνουν τα ερωτήματα του κινήματος αναπάντητα. 

Θα τον θυμόμαστε πάντα όπως ήταν: πηγαίος αγωνιστής με άποψη και θέρμη. Παρών σε κάθε μάχη. Σε όλο το διάστημα που έδρασε μαζί μας, μέσα από τις γραμμές του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ, έδινε πάντα όλη την ενέργεια και την αποφασιστικότητά του. Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα. Η ανάμνησή του θα μας συντροφεύει στις μάχες που έχουμε μπροστά, ξέροντας ότι θα ήθελε να είναι και αυτός εκεί. 

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Τ. Π. του ΣΕΚ Ν. Ηρακλείου