Η Αριστερά
5η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για ενωμένη δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά!

Στις 21 και 21 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτές τις μέρες συνεδριάζουν τα συντονιστικά των τοπικών επιτροπών για να οργανώσουν τη διαδικασία εγγραφής παλιών και νέων μελών και να καθορίσουν τις τοπικές/κλαδικές συνελεύσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Γενάρη. 

Η Συνδιάσκεψη είναι ευκαιρία για να συζητήσει οργανωμένα όλο το δυναμικό της ΑΝΤΑΣΥΑ και να πάρει αποφάσεις που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει σαν προωθητική δύναμη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Για να συμβάλει στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ «από τα κάτω και από τα αριστερά» και στη συνέχεια των σκληρών μαχών που θα ακολουθήσουν για να επιβάλει η εργατική τάξη τις διεκδικήσεις της. 

Δυνατότητες

Η συζήτηση στο εσωτερικό της έχει ήδη ανοίξει με τις διαδικασίες του Πανελλαδικού Συντονιστικού στις αρχές Δεκέμβρη και επικεντρώνεται γύρω από το αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα απευθυνθεί, στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος και χωρίς αποκλεισμούς, για συνεργασία σε όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις μάχες και στις εκλογές. Οι δυνατότητες που ανοίγονται για μια τέτοια συνεργασία φάνηκαν με τη μαζική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία για την κοινή εκδήλωση αυτών των δυνάμεων στον κινηματογράφο Στούντιο στις 19 Δεκέμβρη. 

Οι συντρόφισσες και σύντροφοι του ΣΕΚ που μαζί με πολλές/ούς συντρόφισσες/ους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατήσαμε για την επιτυχία στο Στούντιο, θέλουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ενωτικά και αντικαπιταλιστικά! Για να γίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολιτικό στήριγμα στο πλατύ ρεύμα αγωνιστριών/ών που έχει διαμορφωθεί μέσα στις μάχες των τελευταίων χρόνων και ψάχνει εναλλακτική πέρα από τα όρια της αριστεράς του κοινοβουλευτικού δρόμου. 

Γιάννης Σηφακάκης,
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ