Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Μονιμοποιήσεις, όχι αξιολογήσεις

13/1, Υπουργείο Παιδείας. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 13/1. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό οι ΣΕΠΕ Αιγάλεω, Κερατσινίου-Περάματος, Α' Αθηνών, “Ρόζα Ιμβριώτη”, “Μ. Παπαμαύρος”, “Σωκράτης”, “Αθηνά”, “Αριστοτέλης” κ.α.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα, στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, αλλά και πρωτοβάθμιων συλλόγων της Αττικής, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από το 2020 και μετά, την οποία παρανόμως και παράτυπα το Υπουργείο Παιδείας δεν υλοποιεί», δήλωσε ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου. «Θέλουν να μετατρέψουν αυτούς τους συναδέλφους σε όμηρους ώστε να περάσει ο νόμος 4823 για την αξιολόγηση. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας θα γίνουν μόνιμοι, καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η κυβέρνηση. Ο νόμος για την αξιολόγηση έχει καταργηθεί στην πράξη από τους αγώνες μας.

Στα σχολεία υπάρχουν τεράστια ζητήματα. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, προβλήματα λειτουργίας  με υπερμεγέθη τμήματα, λόγω και της πανδημίας και της γρίπης που είναι σε έξαρση. Παλεύουμε ώστε τα παιδιά στα δημόσια σχολεία να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Γι' αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σταματάμε τους αγώνες περιμένοντας τις εκλογές. Στο μυαλό μας είναι ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, με τη δική μας πίεση στους αγώνες να αναγκαστεί να υλοποιήσει αυτά που διεκδικούμε».

«Είναι σημαντικός κόμβος αυτή η κινητοποίηση στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση», τόνισε στην ομιλία του ο Παντελής Βαϊνάς, γραμματέας του ΣΕΠΕ Αιγάλεω. «Πάση θυσία χρειάζεται να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Ως δάσκαλος και μέλος του ΣΕΠΕ στο Αιγάλεω θέλουμε τη στήριξή σας στον αγώνα που δίνουμε αυτές τις μέρες απέναντι στην αθλιότητα του δημάρχου και του Υπουργείου Παιδείας. Κλείδωσαν ένα εξαθέσιο σχολείο, αφήνοντας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τους μαθητές απέξω. Είναι ένα πραξικόπημα του δημάρχου που παραβιάζει ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς αποδέχτηκε την παραχώρηση του σχολείου στους ιδιοκτήτες ενώ υπάρχει αποφασισμένη εκκίνηση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Πρότεινε να μεταστεγαστεί αυτό το σχολείο σε διπλανό εξαθέσιο που ίσα ίσα χωράει τα 100 παιδιά που έχει. Ο ΣΕΠΕ Αιγάλεω, οι γονείς και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφασίσαμε να κρατήσουμε κλειστό και το άλλο σχολείο για να μην υλοποιηθεί η επικίνδυνη αυτή συστέγαση. Κινητοποίηση για αυτό έκαναν και οι γονείς εδώ στο υπουργείο σήμερα το πρωί».