Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Στη μάχη τώρα!

Τροπολογία για την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης καταθέτει η υπουργός Παιδείας Κεραμέως. Παίζει το τελευταίο της χαρτί για να επιβάλλει λίγο πριν τις εκλογές μια επίθεση που τα τελευταία χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποκρούσει ξανά και ξανά. Οι εκπαιδευτικοί του δικτύου “η Τάξη μας” -συμμετέχουν στις Παρεμβάσεις- βάζουν την κατεύθυνση να ξεκινήσει άμεσα απεργιακός αγώνας διαρκείας με γύρο συνελεύσεων σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και συντονισμό με τους υγειονομικούς που απεργούν πανελλαδικά στις 22/2.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Παρεμβάσεις. Προτείνουν την άμεση σύγκληση γενικών συνελεύσεων με στάση εργασίας για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και αμέσως μετά Συνέλευση Προέδρων ώστε να αποφασιστεί 48ωρη απεργία στις 9 και 10 Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ατομική αξιολόγηση να ξεκινήσει άμεσα και τμηματικά: όπου ολοκληρώνονται οι κρίσεις συμβούλων από τα γαλάζια συμβούλια, η διαδικασία θα ξεκινάει αυτόματα. Στόχος είναι να αρχίσει η αξιολόγηση από κάποιες περιοχές της επαρχίας όπου η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι αντιδράσεις είναι μικρότερες. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι κατακερματίζοντας την επιβολή της αξιολόγησης, ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους συναδέλφους και από περιοχές μακριά από το κέντρο θα κάμψει τις αντιδράσεις, ώστε να περάσει πιο εύκολα η αξιολόγηση και στη συνέχεια να εδραιωθεί σε όλη την επικράτεια...

Το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν περιμένουν τις εκλογές, παίρνουν αποφάσεις και δημιουργούν τετελεσμένα. Πρέπει να απαντήσουμε τώρα στην πρόκληση της Κεραμέως! Η αναμονή των εκλογών χωρίς τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι την εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης και τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης και μετά τις εκλογές...

Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, καταθέτουμε πρόταση παρατεταμένου πολύμορφου αγωνιστικού και απεργιακού αγώνα, που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες απεργίες (48ωρες, τριήμερες, πενθήμερες), θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και σε κάθε φάση η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα θα καθορίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις».