Ιδέες
Nέες εκδόσεις και εκδηλώσεις από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

• Η Πάλη για την Τρανς Απελευθέρωση είναι ο τίτλος της νέας έκδοσης του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Γενάρη και συγγραφέας της είναι η Αφ. Φράγκου. Οι άρχουσες τάξεις και η Δεξιά διεθνώς εξαπολύουν σκληρές επιθέσεις στους τρανς ανθρώπους για να θωρακίσουν τις ιδέες του σεξισμού. Αυτό το μικρό βιβλίο είναι μια σημαντική συμβολή στην πάλης όλη της εργατικής ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

 

• Την Πέμπτη 9 Φλεβάρη στις 7μμ, το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο μας καλεί να συζητήσουμε για το βιβλίο του Αγ. Τσέκερη, «Λίγος Εμφύλιος ακόμα: Η Καραμανλική τρομοκρατία, η δημοκρατική αντίσταση και η Αριστερά 1958-1963». Την συζήτηση, που θα γίνει στο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου (Φειδίου 14) θα ανοίξουν ο Λ. Μπόλαρης, και ο συγγραφέας του βιβλίου Αγγ. Τσέκερης. Είναι μια συζήτηση γεμάτη πολύτιμα διδάγματα από τους αγώνες του τότε για τις μάχες του σήμερα. 

 

• Εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου Κίνα: από μισοαποικία σε υπερδύναμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 15 Φλεβάρη (Ένεκεν χώρος πολιτισμού Πρ. Κορομηλά 50). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Χρίστος Μάης, από τις εκδόσεις Ψηφίδες, ο Γιώργος Γιαννόπουλος εκδότης του περιοδικού Ένεκεν και ο Πάνος Γκαργκάνας, συγγραφέας του βιβλίου.