Καταπίεση και απελευθέρωση
Ανοιχτή Συνέλευση για την 8 Μάρτη

8 ΜΑΡΤΗ
για την απελευθέρωση των γυναικών σε όλο τον πλανήτη
 
Απεργούμε και διαδηλώνουμε
ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημά της
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
για την Απεργιακή 8 Μάρτη
Τρίτη 7 Φλεβάρη, 7μμ Ρομάντζο 
Οδός Αναξαγόρα 3 
στο κέντρο της Αθήνας

Η φετινή 8 Μάρτη είναι μια κορυφαία απεργιακή συνέχεια των μεγάλων μαχών που δίνονται εδώ και παντού ενάντια στην προσπάθεια των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους να ξεπεράσουν την πολυκρίση του συστήματός τους, σκορπώντας φτώχεια, καταστολή, σεξισμό, ρατσισμό. Είναι η συνέχεια των αγώνων των γυναικών στις ΗΠΑ ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων, της διαδήλωσης των γυναικών στην Ιταλία που προειδοποίησαν από την πρώτη στιγμή τη φασίστρια Μελόνι να μην τολμήσει να κάνει τα ίδια, η καλύτερη ενίσχυση της εξέγερσης που πυροδότησαν οι γυναίκες στο Ιράν. 

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης, οι φοιτήτριες, οι μετανάστριες και οι προσφύγισσες βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στη σεξιστική κυβέρνηση της ΝΔ, που διαλύει κάθε δημόσια κοινωνική δομή και ρίχνει τα βάρη, το κόστος της αναπαραγωγής, στις πλάτες της εργατικής οικογένειας και κυρίως των γυναικών. Με τη δύναμή μας σαν εργατική τάξη συλλογικά οργανωμένη στα συνδικάτα μας, παλεύουμε ενάντια στη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, των γηροκομείων, των κοινωνικών δομών όπως η Βοήθεια στο Σπίτι. 

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθολογική ισότητα στην πράξη και όχι στα χαρτιά. Για να τελειώνουμε με τη βαθιά σεξιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης των Μίχων, των Λιγνάδηδων και των μπάτσων μαστροπών, της κυβέρνησης που έχει βάλει στόχο να τσακίσει όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος για τα κέρδη των πλούσιων (εκ)βιαστών. 

Αυτές οι μάχες ενισχύουν και οργανώνουν την αντίστασή μας και ενάντια στις επιθέσεις σε ιδεολογικές  και θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών, ενάντια στις επιθέσεις στο δικαίωμα του να έχουμε τον έλεγχο των σωμάτων μας, ενάντια στην προσπάθεια να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω για το ρόλο των γυναικών ως παιδομηχανών και φροντιστριών της οικογένειας. Επιθέσεις που, εκτός των άλλων, έχουν άμεση σχέση με τον πολλαπλασιασμό των  βιασμών και των σεξιστικών δολοφονιών.

Το γεγονός ότι καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών σε απεργία, έδειξε τη δύναμη της συλλογικής αντίστασης και μετέτρεψε το #metoo από ατομική καταγγελία σε υπόθεση των ίδιων των συνδικάτων. 

Οργανώνουμε την απεργία στις 8 Μάρτη, ενώνοντας τις μάχες ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, διακρίσεων και σεξιστικής βίας. Για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, για να απαιτήσουμε την τιμωρία για τους βιασμούς και τις σεξιστικές δολοφονίες, για την τιμωρία των δολοφόνων του Ζακ. Για να παλέψουμε εδώ και τώρα ενάντια σ’ αυτό το σάπιο σύστημα και να βάλουμε τους όρους της προοπτικής για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και κάθε μορφή καταπίεσης.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ