Γράμματα και σχόλια
Κολωνός: Αλληλεγγύη στη μητέρα

29/1, Κινητοποίηση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού. EUROKINISSI_Κώστας Τζούμας

Aπεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά την απόρριψη του αιτήματός της για αποφυλάκιση κατά πλειοψηφία από τους δικαστές – παρά την εισήγηση μιας εξ αυτών η οποία σε κείμενο 40 σελίδων κατέληγε ότι η μητέρα της 12χρονης δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Σε συνέντευξή της στην ΕφΣυν, η μητέρα τονίζει ανάμεσα σε άλλα: 

«Μετά την απόφαση αυτή ξεκίνησα απεργία πείνας και είμαι αποφασισμένη να το φτάσω μέχρι τέλους... Με όση δύναμη μου έχει απομείνει θα φωνάζω ότι είμαι αθώα και δεν έχω τελέσει κανένα αδίκημα. Δεν μου φτάνει ότι βίαζαν το παιδί μου, με κατηγορούν για μαστροπό; Είναι μια πάρα πολύ βαριά κατηγορία για μια μάνα που έχει μεγαλώσει οκτώ παιδιά. Τα δύο από τα οκτώ είναι στο Πανεπιστήμιο, σπουδάζουν, και θα εξέδιδα το ένα;

Τα παιδιά μου με αγαπάνε όπως τα αγαπάω και εγώ, πιστεύουν στην αθωότητά μου. Ο σύζυγός μου είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή… Ο Μίχος με έμπλεξε πολύ άσχημα, βάζοντας χρήματα στον λογαριασμό μου. Του είχα εμπιστοσύνη επειδή στο μαγαζί του ήταν κάθε μέρα αστυνομικοί και έπιναν τσίπουρα, όλος ο κόσμος τον ήξερε, η Εκκλησία, το Σπίτι του Ηθοποιού, όλοι.

Μόλις έμαθα τι έκανε στο παιδί μου, έστειλα μήνυμα στη γυναίκα του να της πω τι κάνει ο σύζυγός της… Με παρακαλούσε να μην κάνω την καταγγελία και μου έλεγε ότι σε αντάλλαγμα θα μου έδινε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, αρκεί να πηγαίναμε μαζί σε έναν δικηγόρο και να υπέγραφα ένα χαρτί που θα έλεγε ότι δεν θα το κάνω... Όντως της ζήτησα χρήματα για να φανεί ότι ήταν και εκείνη στο κόλπο. Και εκείνη μου τα έδωσε. Το ίδιο έκανε και ο Μίχος. Είχαν περάσει δύο μήνες από την καταγγελία και δεν είχε συλληφθεί… Ήξερα ότι τον παρακολουθούν, γι’ αυτό το έκανα. Ήθελα να δείξω ότι “κοιτάξτε, είναι όντως μπλεγμένος, τι άλλο θέλετε για να τον συλλάβετε;”»

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Λύτρα,  σύντομα θα κατατεθεί και νέο αίτημα αποφυλάκισης, ενώ με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για την άμεση οικονομική υποστήριξη των αναγκών της πολυμελούς οικογένειας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής «Ο Αριστοτέλης» άνοιξε λογαριασμό αλληλεγγύης στην οικογένεια στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό:
GR 58 017101100060 11040030 321