Περιβάλλον
Συγκέντρωση για το Πάρκο Γουδή 5/3

Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ώρα 11πμ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (Τέρμα Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου) αποφασίστηκε σε σύσκεψη πολιτών και κοινωνικών φορέων της περιοχής Ζωγράφου, που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα έγινε ενημέρωση: «Για το περιεχόμενο, του προτεινόμενου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας, Σχεδίου Νέου Προεδρικού Διατάγματος “Για την Προστασία του Όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων”, που περιέχει δυσμενέστερες διατάξεις από το ισχύον. Για την απαράδεκτη, αντιπεριβαλλοντική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ενέκρινε την ανέγερση δύο νέων κτιρίων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου» - με σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Αθηναίων (με ψήφους 20 υπέρ (της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου) και 18 κατά (όλης της Αντιπολίτευσης), να εγκρίνει την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση των νέων κτιρίων. 

«Ο Δήμος Αθηναίων, με την απόφασή του αυτή, έστειλε το σαφέστατο μήνυμα: Δεν υπάρχουν φραγμοί στην τσιμεντοποίηση της Περιφερειακής Ζώνης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή» καταλήγει η ανακοίνωση. «Με δεδομένη την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή από κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, η ελπίδα μας βρίσκεται στη συνέχιση, διεύρυνση και κλιμάκωση των αγώνων μας».