Γράμματα και σχόλια
85% υπέρ των καλλιτεχνών

15/2, Απεργιακή κινητοποίηση καλλιτεχνών στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Υπέρ του κινήματος των καλλιτεχνών δηλώνει το 85% της κοινής γνώμης σύμφωνα με δημοσκόπηση. «Το 70% των ερωτηθέντων ατόμων είναι αρκετά ενημερωμένα για τις διεκδικήσεις των ηθοποιών/καλλιτεχνών με το 83% να δηλώνουν ότι τα ενδιαφέρει να είναι ενήμερα για αυτές. 

Παράλληλα, και σε ποσοστό 77%, τα ερωτόμενα άτομα δήλωσαν πως τα δημοφιλή ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν καλύψει το θέμα επαρκώς. Στην ερώτηση εάν θα στήριζαν οποιαδήποτε κινητοποίηση του επαγγελματικού τους κλάδου απέναντι σε αποφάσεις/πράξεις που υποβάθμιζαν, υποτιμούσαν ή περιόριζαν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες/ακαδημαϊκές σπουδές και οικονομικές απολαβές, απάντησαν «Ναι» σε ποσοστό 97%. Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως και ο επαγγελματικός τους χώρος πλήττεται από αντίστοιχες συμπεριφορές και πράξεις» σημειώνει η έρευνα.  

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την θεατρική ομάδα Nopubitco σε συνεργασία με τριεθνή ομάδα αποφοίτων/διπλωματούχων Google Analytics/Google Marketing Research με συμβουλευτική από τις βρετανικές εταιρείες Purple Seven/the Audience Agency.