Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Οι δάσκαλοι στο πλευρό των προσφύγων

18/2, Συγκέντρωση στην Πλ. Κολιάτσου. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου

Συγκέντρωση - μικροφωνική στην Πλ. Κολιάτσου οργάνωσαν το Σάββατο 18/2, οι δάσκαλοι/ες του 79ου δημοτικού σχολείου - 142ου νηπιαγωγείου Αθηνών ενάντια στην έξωση προσφύγων μαθητών τους και της μητέρας τους, που μετά τον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ απειλούνται είτε να πεταχτούν στο δρόμο, είτε να κλειστούν σε καμπ γκέτο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο και τη γειτονιά τους.

Όπως αναφέρουν: «Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του 79ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και του 142ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην κυρία C. M. από το Κονγκό, μητέρα τεσσάρων παιδιών (εκ των οποίων ο γιος της, Α. Β., φοιτά στη Β’ Δημοτικού και ο Γκ. Β. φοιτά στο Νηπιαγωγείο), καθώς αυτή και τα παιδιά της απειλούνται με έξωση από το σπίτι που μένουν. Εκπαιδευτικοί μαζί με αλληλέγγυους/ες αποτρέψαμε, προς το παρόν, μια τέτοια εξέλιξη. Ως εκπαιδευτικοί ζητάμε το αυτονόητο: να σταματήσει τώρα η διαδικασία της έξωσης, ο μικρός Α. και ο αδερφός του Γκ. να παραμείνουν στα σχολεία μας που συστεγάζονται, να μη φύγουν, να μη χρειαστεί να αλλάξουν περιβάλλον, να μη χάσουν τους φίλους τους, τους/τις δασκάλους/ες τους και την υποστήριξη που έχουν. Το ίδιο ακριβώς ζητάμε και για τη μητέρα τους, καθώς μεγαλώνει μόνης της τα τέσσερα παιδιά της».

Η τοπική ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου συμμετείχε στη συγκέντρωση ενώνοντας τη φωνή της με προσφύγισσες κι εκπαιδευτικούς ενάντια στις εξώσεις, για άσυλο και στέγη για όλες και όλους μέσα στις γειτονιές μας και καλώντας όλες και όλους στην Απεργιακή 8 Μάρτη, 1μμ Πλ.Κλαυθμώνος ενάντια στο σεξισμό και το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, 3μμ Ομόνοια, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.